Belangrijke wijziging van Unilin Flooring Nederland in distributiestrategie Quick-Step

Unilin Flooring NL kondigt aan dat er belangrijke veranderingen worden doorgevoerd in haar distributiestrategie voor Quick-Step. Deze strategische verschuiving vindt plaats vanaf 1 juni 2024 en is gericht op het verbeteren en versterken van de aanwezigheid op de Nederlandse markt, met als uiteindelijk doel om klanten beter van dienst te kunnen zijn en de groei van het merk Quick-Step te stimuleren.

In de praktijk betekent dit dat Unilin Flooring NL voortaan Quick-Step rechtstreeks aan haar klanten zal leveren. Dit besluit is in nauw overleg met alle betrokken partijen, Peitsman, PPC en Headlam, genomen. Langs deze weg bedankt Unilin Flooring NL de 3 groothandels voor hun inzet voor het merk Quick-Step gedurende de laatste jaren.

Sales & Marketing
Ook zal per juni 2024 een toegewijd sales & marketing team van start gaan om de marktpositie van Quick-Step in Nederland te vergroten. Met 100% focus op het merk zal dit team onder leiding van Arnoud van Ravensberg de marktpositie versterken.

“Een toegewijd verkoopteam zorgt dat we opnieuw dicht bij de retailer staan en nog meer verbondenheid creëren om goed en snel te kunnen inspelen op een snel veranderende markt. Tijdens InCoDa zullen we Quick-Step al presenteren op een aparte stand en staan we u graag te woord. Deze herstructurering van onze distributiestrategie weerspiegelt die toewijding en stelt ons in staat om te groeien en beter in te spelen op de behoeften van onze klanten”. Aldus: Danny Englebert, General Manager Unilin Flooring NL.

Centraal magazijn
In het centrale magazijn in Ede zullen alle Quick-Step producten op voorraad liggen, hierdoor kunnen alle orders binnen 24 uur in geheel Nederland worden geleverd. Naast Quick-Step zullen ook alle andere merken binnen Unilin Flooring NL in Ede logistiek vertegenwoordigd zijn. Tot 1 juni 2024 blijven de groothandelaren Peitsman, PPC en Headlam actief voor Quick-Step en kunnen Quick-Step bestellingen alleen via deze partijen op de gebruikelijke manier worden geplaatst.

Over Unilin Group
Unilin Group, gevestigd in het Belgische Wielsbeke, is internationaal een referentie voor interieurdesign en bouwoplossingen. Wereldwijd zetten zo’n 8.200 medewerkers op meer dan 105 locaties zich elke dag in om grenzen te verleggen op het gebied van vloerbekleding, plaat- en isolatiemateriaal. In 2021 realiseerden men samen een omzet van 2,7 miljard euro. De group bestaat uit vijf divisies die inzetten op innovatie en ondernemerschap: Unilin Panels, Unilin Insulation, Unilin Flooring, Unilin Technologies en Godfrey Hirst. Deze vijf divisies vormen één internationaal team: meer innovatie, meer ondernemerschap, meer passie en meer oplossingen voor de klanten.