Jaga, leverancier van verwarmingssystemen meldt: “Een comfortabele en aangename temperatuur in huis vinden we allemaal belangrijk. Al helemaal in de koudere maanden van het jaar. Veel mensen kiezen voor vloerverwarming om hun woning te verwarmen, maar er zijn ook alternatieven met veel voordelen.”

Grote raampartijen tot aan de vloer of een glazen pui in je woning? Dan blijft dit vaak een punt van tocht en kou. Vooral in de wintermaanden komt er veel kou van ramen en glazen deuren af. Deze koudere lucht is compact, ‘valt’ daardoor naar beneden en wordt vervolgens verspreid door de gehele ruimte. Dit noemen we koudeval. Om dit te beperken, zie je vaak radiatoren onder een raam. Maar bij openslaande deuren of glas tot aan de vloer is dit niet mogelijk. Met vloerverwarming kan je kou die van grote glaspartijen afkomt niet voldoende opvangen, ook niet met een extra lus.

“Een vloerinbouwoplossing zoals de Mini Canal Hybrid of Clima Canal van Jaga is wel een goed alternatief om koudeval te beperken. De Mini Canal Hybrid en Clima Canal worden in de vloer geplaatst en verwarmen hierdoor eerst de lucht voordat ze het verspreiden door de volledige ruimte. Met een inbouwdiepte van slechts 9 tot 14,5 cm zijn de vloerinbouwoplossingen gemakkelijk te onderhouden. Ondanks de kleine afmetingen zijn de Mini Canal Hybrid en Clima Canal een krachtige hoofdverwarming.”

“De Mini Canal Hybrid en Clima Canal maken gebruik van de unieke Jaga warmtewisselaars. Dankzij deze techniek hebben de systemen een kleinere waterinhoud en betere warmtegeleiding, waardoor ze net als vloerverwarming op lage temperatuur verwarmen. Een groot verschil is wel dat de vloerinbouwoplossingen van Jaga sneller opwarmen en hun volle vermogen eerder bereiken dan traditionele vloerverwarming die relatief traag opwarmt. Hierdoor zijn vloerinbouwoplossingen energiezuinig en zorgen ze voor een beter wooncomfort.”

“In huis kan de temperatuur snel veranderen door bijvoorbeeld de zon die naar binnen schijnt. De Mini Canal Hybrid en Clima Canal reageren hier automatisch op en regelen snel de juiste temperatuur. Als de gewenste temperatuur is bereikt, verwarmen ze niet onnodig door. In tegenstelling tot traditionele vloerverwarming kun je met de vloerinbouwoplossingen van Jaga dus wel snel de temperatuur verhogen of verlagen. Dit is niet alleen energiezuiniger, maar hierdoor heeft je woning altijd de juiste temperatuur op ieder moment van de dag.”

“De vloerinbouwoplossingen van Jaga kunnen gecombineerd worden met alle typen vloeren. Ook is het mogelijk om de Mini Canal Hybrid en Clima Canal in een bestaande convectorput te plaatsen waardoor het hele verwarmingssysteem meteen wordt geüpgraded. Hierdoor zijn ze zeer geschikt als renovatie-oplossing. Door de kleine omvang van de vloerinbouwoplossingen is het niet nodig om de volledige vloer open te breken bij de installatie zoals bij traditionele vloerverwarming wel het geval is. Mocht het nodig zijn, zijn vloerinbouwoplossingen hierdoor ook eenvoudiger te repareren.”

“Beschik je over een warmtepomp? Dan kun je met de Mini Canal Hybrid of Clima Canal van Jaga ook duurzaam koelen. De temperatuursensoren zorgen automatisch voor de gewenste werkingsstand: verwarmen óf koelen. De Mini Canal Hybrid biedt light (niet-condenserende) koeling net zoals traditionele vloerverwarming. Is er de wens om nog krachtiger te koelen? Dan is de Clima Canal de beste keuze: deze levert zowel light (niet-condenserende) als deep (condenserende) cooling. Zo heb je het hele jaar door een comfortabele woning.”

“Bij een vloerinbouwoplossing denken mensen vaak ten onrechte aan de diepe convectorputten van jaren geleden. De moderne Mini Canal Hybrid en Clima Canal van Jaga zijn echter ondiepe oplossingen, waardoor de systemen nauwelijks te zien zijn. Het enige wat nog opvalt, is het rooster met kleine openingen en deze is volledig naar wens aan te passen. Jaga heeft een ruime keuze aan verschillende (hout)afwerkingen, designstijlen en kleuren waardoor de roosters perfect aansluiten bij elke vloer. De vloerinbouwoplossingen van Jaga zijn dus niet alleen energiezuinig en snel, maar passen ook mooi bij elk interieur”, zo besluit de leverancier.