Kährs heeft het financieel helaas zwaar. Het Zweedse parketmerk heeft aangekondigd nog meer medewerkers in de fabriek in Nybro te zullen moeten ontslaan. Het is tekenend voor de neerwaartse beweging die de afzet van parket overal in Europa dit jaar vertoont.

Om de gevolgen van het sterk afvlakken van de vraag naar vloeren in het algemeen en parket in het bijzonder tot 2024 voor te kunnen zijn heeft het Zweedse bedrijf deze maatregel moeten nemen. In alle Europese fabrieken van Kährs wordt de productiecapaciteit geleidelijk teruggeschroefd, de volgende stap is om nog eens 85 medewerkers in Zweden te ontslaan in de tweede helft van dit jaar (dus na de zomer).

“De aanhoudende lastige marktsituatie noddzaakt ons helaas tot het nemen van dit besluit: de productiecapaciteit naar omlaag bijstellen om op de lange termijn een rendabele onderneming te blijven. Het is zeer treurig dat we afscheid moeten nemen van zeer competente en loyale medewerkers. We zullen, net als bij de vorige ontslagronde, met de ondernemningsraad en de sociale partners zoeken naar een passende oplossing voor deze mensen.”, aldus Carl-Henrik Stenermark, COO van de Kährs-Groep en directeur in in Nybro. Ondanks de daling in de vraag naar haar producten ziet de CEO van de Groep, Johan Magnusson, ook een toekomstige behoefte aan de vloeren en diensten van de fabrikant: “Ondanks de moeilijke marktsituatie in 2023 tot in 2024 denk ik dat op de langere termijn een grote behoefte aan renoveren en ook meer nieuwbouw gaat ontstaan. Wij zullen Kährs verder uitbouwen en gereed zijn om onze klanten in de toekomst zo goed mogelijk te ondersteunen en ons bedrijf tot een aantrekkelijke werkgever te maken.” Op de foto het fabriekscomplex in Nybro.