Voor het betegelen van wanden in badkamers, toiletgroepen en andere ruimten kiezen klanten steeds vaker voor grootformaattegels of slabs. Ook zware, grootformaatvloertegels worden regelmatig op de wand toegepast. Dan heb je een krachtige tegellijm nodig met een uitstekend standvermogen, waardoor de tegels niet gaan zakken. Speciaal hiervoor ontwikkelde Forbo Eurocol de nieuwe 750 Multicol. Een licht verwerkbare, soepele, cementgebonden poedertegellijm, met de hechting die je als tegelzetter hebben wilt.

Volgens Forbo Eurocol beidt de Multicol eigenlijk alleen maar voordelen. Zowel voor (grootformaat)wand- als vloertegels, voor binnen- en buitengebruik. De lijm laat zich goed en snel mengen en blijft bij het smeren goed aan de spaan plakken. Die prettige, lichte verwerkingseigenschappen voel je als tegelzetter aan het eind van een werkdag. Tegelijk blijven de wandtegels mooi op hun plaats. Met deze combinatie van goede eigenschappen onderscheidt de lijm zich duidelijk van andere poedertegellijmen.

En de 750 Multicol heeft nog meer te bieden. Dankzij de toepassing van gerecyclede, hoogwaardige, lichtgewicht vulstoffen is de lijm duurzamer, terwijl hij ook nog eens lichter is dan een vergelijkbare poedertegellijm. Hiermee is de verwerking aanmerkelijk lichter én haal je flink wat vierkante meters meer uit een 23kg-verpakking. Het verbruik is ongeveer 10-15% gunstiger dan dat van een conventionele poedertegellijm en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Een ander sterk punt van de 750 Multicol is zijn zeer lage emissiewaarde. Hierdoor is de lijm EC 1PLUS-geclassificeerd, de strengste norm wat betreft de emissie van toegepaste producten en materialen in een gebouw. Hiermee voldoet de lijm ruimschoots aan de eisen die aan BREEAM-projecten worden gesteld, steeds vaker een voorwaarde bij de aanbesteding van een nieuwbouw- of renovatieproject. Al met al vormt de 750 Multicol een aantrekkelijke aanvulling op het Eurocol-tegellijmassortiment.

www.eurocol.nl