WOCA Nederland introduceert dit voorjaar WOCA Diamond Oil Active. Deze olie is gebaseerd op Hyper Cross Linking technologie waarmee de kracht en duurzaamheid van de bescherming op een hoger niveau  wordt getild, aldus de Deense fabrikant. Vanaf  april is deze olie verkrijgbaar.

Diamond Oil Active is een natuurlijke, supersterke, sneldrogende olie, waar geen chemische verharder aan toegevoegd hoeft te worden voor snelle uitharding of extra bescherming. WOCA Diamond Oil Active is een 1-component olie met het effect van een 2-componenten olie.

WOCA Diamond Oil Active is beschikbaar in diverse natuurlijke kleuren en wordt gemakkelijk en snel aangebracht, aldus WOCA. Het behandelde oppervlakte droogt snel en is na 12 uur beloopbaar. Na 3 tot 5 dagen is het hout compleet waterafstotend. “Het resultaat: schitterende en perfect beschermde houten vloeren of meubels die eenvoudig onderhouden en opgefrist kunnen worden met de onderhoudsproducten van WOCA.”

De sterke en snelle uitharding van de olie wordt bereikt door de Hyper Cross Linking technologie. Hierbij creëren de oliemoleculen miljarden extra connecties met elkaar, wat resulteert in een intensievere, sterkere bescherming, aldus WOCA. Het effect is vergelijkbaar met een web in het hout waardoor de vloer beter beschermd is tegen vocht, vuil en slijtage. Het enige wat de olie nodig heeft om geactiveerd te worden is een combinatie van wrijving en zuurstof.