F. Ball, de Britse fabrikant van vloervoorbereidingsproducten, heeft een aanvulling op hun assortiment vloerprimers onthuld, specifiek ontwikkeld om de hechting tussen STOPGAP egaliseermiddelen en niet-absorberende ondervloeren te bevorderen.

Stopgap P141 primer is zo geformuleerd dat het een ruwe afwerking creëert op niet-absorberende oppervlakken zoals vochtschermen, keramische tegels en gevlinderd beton. Hierdoor ontstaat een verbeterde hechting tussen ondervloer en egalisatie, aldus de fabrikant. Vooral bij Stopgap 600, het egaliseermiddel voor dikke lagen, in laagdiktes van meer dan 20 mm is het op niet-absorberende oppervlakken een aanrader. De sterke hechting met Stopgap P141 is beter bestand tegen de grotere druk die ontstaat tijdens het drogen van dikkere egalisatielagen, zo stelt F. Ball.

“De nieuwe primer biedt bovendien een zeer indrukwekkend verbruik. Puur en met een roller aangebracht, dekt vijf liter P141 primer een oppervlakte van wel 65 vierkante meter. Om het verkrijgen van een gelijkmatige dekking te helpen is het product geel gepigmenteerd; een handig visueel hulpmiddel voor vloerenleggers.” Nog een ander voordeel van Stopgap P141 is dat het sneldrogend is. Na het aanbrengen van de primer is een ondervloer al na 15 minuten te egaliseren. De producten van F. Ball worden verdeeld door Headlam.