Dit houdt in: een blik van 360 ml plus een blikje van 40 ml met de harder. Bona heeft vanaf  introductie begin 2016 van deze parketolie, naar eigen zeggen, ontzettend goede resultaten geboekt:  “Er zijn door de parketteurs hele mooie projecten afgewerkt met dit product, maar de vraag naar kleinere blikken bleef maar bij ons binnen komen.”

Dus het lang verwachte moment is eindelijk aangebroken. Vanaf 1e/2e week april 2018 is deze kleinere verpakking verkrijgbaar bij Bona in Haarlem en bij de Bona Dealers.

Bona Craft Oil 2K’s formule, op basis van plantaardige oliën, zorgt voor een snelle droging en de allerbeste bescherming, zo stelt de fabrikant. Het is de ideale afwerking voor soms lastige houtsoorten als kambala, afzelia en walnoot. Ook goed te gebruiken op gerookt eiken en gestoomd beuken. “Bona Craft Oil 2K zorgt voor een bijzonder fraai en water- en vlekbestendig oppervlak en is klaar voor gebruik na een droogtijd van slechts 8 uur (Neutral) tot 12 uur (Kleurolie).” De olie is standaard leverbaar in 11 moderne kleuren – goed geluisterd naar de vraag vanuit de markt, zo zegt men in Haarlem. De kleuren zijn oneindig onderling te mengen waardoor elke kleur naar wens te maken is. En voor de ultieme bescherming: eventueel overlakbaar met (uitsluitend) Bona Traffic parketlakken – voor een nog betere bescherming van de parketolie – en hierdoor makkelijker onderhoud van de houten vloer. In de woorden van Bona: Het hoeft niet – het kan wel!