Progenta, toonaangevende specialist op het gebied van vloeronderhoud, heeft de Cradle to Cradle Certified®-certificering behaald voor haar tapijtonderhoudsproducten. De privatlabels Crystal Spot Remover, Crystal Dry Extra en Crystal Quick Restore voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen. Deze certificering toont de inzet van Progenta voor het creëren van gezonde leefomgevingen met een positieve impact op mens en milieu.

Het behalen van het Cradle to Cradle Certified® certificaat is een mijlpaal voor Progenta’s inspanningen om duurzaamheid volledig te integreren in haar bedrijfsprocessen. Het certificaat erkent de toewijding van Progenta aan innovatie en het minimaliseren van de negatieve impact op het milieu met haar producten. Progenta zal blijven streven naar de ontwikkeling van producten en technieken met een positieve footprint, zoals het versterken van het luchtzuiverend vermogen van tapijt. Monique Zuure, algemeen directeur van Progenta, benadrukt: “We werken nauw samen met onze ketenpartners aan circulaire concepten. Opgedane kennis delen wij graag. Wat ons betreft past op duurzaamheid geen exclusiviteit”.

Het behalen van deze certificering onder de Cradle to Cradle Certified® standaard is een uitdagend proces geweest dat een jaar in beslag heeft genomen. Progenta heeft samengewerkt met experts van EPEA om het certificeringsproces succesvol te doorlopen. “Het certificaat benadrukt de duurzame bedrijfsvoering van Progenta en het feit dat ze als nieuwkomer direct op het zilveren niveau zijn ingestroomd voor de Crystal Spot Remover, komt zelden voor.” aldus Hein van Tuijl, Managing Director at EPEA Benelux.

Cradle to Cradle Certified® is een wereldwijd erkend duurzaamheidscertificaat dat streeft naar een circulaire economie, waarin producten na hun levenscyclus worden teruggewonnen en opnieuw worden ingezet. Het certificaat beoordeelt producten en hun productieprocessen op verschillende duurzaamheidscriteria.

Eigenaar van Progenta Marijn van Dijkhuizen verklaart: ”We zijn enorm trots op het behalen van het Cradle to Cradle-certificaat voor onze tapijtonderhoudsproducten. Als bedrijf streven we er altijd naar om producten en diensten te ontwikkelen die zowel kwalitatief hoogwaardig als duurzaam zijn”.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Progenta: www.progenta.com.