Padel pioniers Arenal en kunstgras specialisten B.I.G. hebben een overeenkomst gesloten om de padel sport nog meer uit te breiden in België en Nederland. De afgelopen twee jaar is deze sport al explosief gegroeid en de twee bedrijven kijken nu naar een nog grotere expansie. Arenal legt als marktleider in België padel velden aan, B.I.G levert de velden onder de merknaam Act Sports.

De overeenkomst tussen Act Sports en Arenal weerspiegelt de populariteit van deze sport die op dit moment door 18 miljoen mensen over de hele wereld wordt gespeeld. In Spanje, Portugal en Zweden zijn er nu meer actieve padelspelers dan tennissers. Ook in België en Nederland groeit de sport flink; het aantal velden is bijna verdubbeld in de afgelopen 2 jaar. “Ons doel is simpel: we willen velden maken waardoor de bal uitstekend stuitert en snelheid heeft zodat de spelers alleen nog maar beter kunnen worden”, aldus Friso Van den Berg, Commercial Director van Act Sports. “Als onderdeel van de partnership met Arenal gaan we niet alleen het kunstgras leveren maar ook samen de nieuwe systemen ontwikkelen en testen.”

Arenal Business Development Manager Tom De Sutter:“We zijn blij om samen te werken met een marktleider. Onze nieuwe faciliteit in Kerkrade is de eerste in een ambitieus plan van uitbreiding en met Act Sports hebben we een partner die, net als wij, een volledige voorstander is van duurzaamheid, innovatie en spelverbetering.” Voor de nieuwe baan in Kerkrade met 8 velden heeft Arenal de nieuwe kwaliteit van Act Sports toegepast: Score Blue padel met een nieuw garen dat speciaal voor padel is ontwikkeld. Volgens de fabrikant de perfecte balans in stuiteren van de bal, comfort voor de spelers en spelcontinuïteit. Deze kwaliteit kan zowel binnen als buiten worden toegepast, heeft een lange levensduur en vereist weinig onderhoud.

Pol Deturck, CEO van B.I.G., tot slot: “Miljoenen spelers genieten iedere dag van onze oplossingen terwijl ze padel spelen of voetballen op de velden die we aanleggen in heel Europa. Met Arenal hebben we een partner die onze ambities matcht, ze zijn marktleiders net als wij. Samen met Arenal willen we ervoor zorgen dat padel een mainstream sport wordt in ons land en de omringende landen. We richten ons op het ontwikkelen van de juiste technologie zodat atleten hun persoonlijke top in de sport kunnen bereiken.”