De Europese federatie van laminaatfabrikanten, de EPLF heeft een nieuw lid: Pika Retech uit Turkije. Dit is geen laminaatfabrikant maar een toeleverancier en daarom is het bedrijf een buitengewoon lid van de laminaatfabrikantenclub.

Pika Retech is een jong bedrijf, het werd in 2017 opgericht en levert onder andere aluminiumoxide dat wordt gebruikt voor het verhogen van de stevigheid en de levensduur van laminaatvloeren. Sedat Balioglu, directeur van Pika Retech: “We zijn heel blij om als buitengewoon lid met de Europese industrie te kunnen meepraten over thema’s die ons ook aan het hart gaan zoals duurzame productie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Max von Tippelskirch, voorzitter van de federatie: “We zijn blij met dit nieuwe buitengewone lid. Hun kennis van de Turkse markt is voor ons van grote waarde en zij delen ons streven naar een zo duurzaam mogelijke productie van laminaatvloeren met een zo zuinig mogelijk gebruik van grondstoffen.” Met deze toevoeging beschikt de EPLF over 15 reguliere leden, 25 buitengewone leden en 11 promotionele leden (media en dergelijke).