Naast de Fresco Valley die we u eerder lieten zien heeft Interface nog twee nieuwe kwaliteiten op de markt gebracht: Open Air tapijttegels en Heuga 580 II , een doorontwikkeling van de 580 tapijttegel.

De nieuwe collectie tapijttegels Open Air (bovenaan en hierboven) biedt met zijn aantrekkelijke prijs, een reeks toptinten en een breed scala aan designmogelijkheden een oplossing voor open ruimtes met een groot vloeroppervlak. De collectie omvat een aantal van de bestverkopende neutrale kleuren van Interface en is verkrijgbaar in vijf stijlen met negen unieke geometrische en organische patronen. Ook zijn er accentkleuren aan de collectie toegevoegd om ruimtes te verfraaien en af te stemmen op de behoefte van elke ruimte. Deze collectie, gemaakt van 100% gerecycled nylon, bestaat uit twee 25cm x 1m tapijtplanken en drie 50cm x 50cm tapijttegels. Daarnaast is Open Air is gemakkelijk te integreren in het bredere Interface-systeem.

Heuga 580, één van de bestverkopende vloeren én langstlopende collectie tapijttegels van Interface heeft een vernieuwde kleurlijn en is nu nog duurzamer. De reeks van 24 kleuren biedt veel neutrale tinten, maar ook felle kleuren die geweldige accenten vormen. Daarnaast is de CO2-voetafdruk van de Heuga 580 II (hierboven en hieronder) gereduceerd met 50 procent. Heuga 580 II, net als een groot deel van de Interface collectie, voldoet nu aan de eisen voor de MIA-subsidie: een regeling waarmee bedrijven belastingvoordeel kunnen krijgen wanneer zij milieuvriendelijke investeringen doen. Dit levert klanten van Interface 6.75 procent tot wel 9 procent belastingvoordeel op.

Om in aanmerking te komen voor de MIA-regeling dient het tapijt minstens 80 procent recyclaat te bevatten, vrij te zijn van bitumen en een backing op basis van biomassa te hebben. Heuga 580 II bevat in totaal 87.8 procent gerecycled en biobased materiaal en wordt standaard geleverd met CQuestTMBio backing.