Niet direct bedoeld voor op de vloer maar voor wanden en plafonds, maar wie weet toch nuttig om te weten dat dit nieuwe gereedschap bestaat: De nieuwe langnek-schuurmachine PLANEX LHS 2 225 EQ-Plus van Festool.

Festool brengt vanaf september 2020 een nieuw langnek-schuurmachine op de markt. De nieuwe generatie PLANEX langnek-schuurmachine verlicht het schuren van wanden en plafonds. Ideaal voor een snel resultaat en perfecte kwaliteit. De LED-verlichting legt tijdens het schuren oneffenheden bloot en voorkomt dure nabewerking. Het moeizame opstellen en meeslepen van verlichting behoort tot het verleden. De excentrische schuurbeweging zorgt voor een uitstekende oppervlaktekwaliteit – geheel zonder schuurgroeven. Tijdens de ontwikkeling stond ergonomisch werken aan wand en plafond centraal: met regelbare aanzuiging, variabele werklengte en slimme T-handgreep. Het resultaat: een zeer lage belasting voor het lichaam, ook bij langdurig gebruik.

Een baanbrekende vernieuwing is de LED-verlichting. “Wij stuiten steeds weer op dezelfde problemen: schuurgroeven en slecht herkenbare oneffenheden die pas later vastgesteld worden. Met de LED-verlichting wordt de schuurkop perfect verlicht. Daarmee kunnen lastige, tijdrovende en kostenintensieve nabehandelingen tijdens het schuren worden voorkomen. Onze testers waren zeer enthousiast, omdat de verlichting werkt als een ingebouwde controlelicht”, zegt productmanager Danny Huijzer.

De eisen van de klant aan de oppervlaktekwaliteit van wanden en plafonds worden steeds hoger en vereisen daarom perfecte schuurresultaten. Gelijktijdig worden de toegepaste plamuurmaterialen zachter en maken hierdoor de realisatie van dergelijke oppervlaktekwaliteiten lastiger. Dankzij de excentrische schuurbeweging een perfecte oppervlaktekwaliteit zonder groeven.

Voor Festool staat gezonder werken altijd centraal. Daarom heeft Festool zijn nieuwe PLANEX met een verbeterde, regelbare aanzuiging uitgerust. Daardoor houdt hij zijn eigen gewicht tegen wand en plafond en ontlast daarmee armen en rug, met name bij langdurige schuurwerkzaamheden. Met 1 klik wordt de werklengte snel aan de werkomgeving aangepast. Voor volledige flexibiliteit in kleine ruimten en bij hoge plafonds.

Bij het schuren van gipsplaten en plamuur ontstaan grote hoeveelheden schuurstof dat schadelijk is voor de gezondheid. In combinatie met de stofzuiger CTL 36 E AC PLANEX en het schuurmateriaal Granat biedt Festool een op elkaar afgestemd systeem dat een perfecte oppervlaktekwaliteit en stofvrij en gezond werken mogelijk maakt.

Festool heeft zijn nieuwe PLANEX langnek-schuurmachine met de nieuwste generatie koolborstelloze EC-technologie uitgerust. Daarmee hoeven er geen koolborstels meer vervangen te worden. Daardoor is de langnek-schuurmachine duurzaam en onderhoudsvrij.

In combinatie met de gratis Work-app van Festool zijn volgende extra functies mogelijk:

  • Lichtregeling (bediening, dimmen en individuele configuratie)
  • Actuele stand (zoals bedrijfsurenteller en temperatuur)
  • Handleiding van de machine
  • Toepassingstips
  • Push-meldingen bij machinestoringen
  • Aanbeveling van de passende stofzuiger
  • Aanmelding van de machine voor de garantie

Vanaf 1 oktober 2020 verkrijgbaar bij de Festool dealer. Kijk voor meer informatie op www.festool.nl