THOMSIT brengt met de nieuwe zelfklevende isolerende onderlaag TF 501 een contactgeluidsisolatie voor LVT- en designvloeren op de markt die bijzonder snel, eenvoudig en flexibel kan worden verwerkt.

Dit maakt het voor verwerkers mogelijk om vloerrenovatiewerkzaamheden zelfs bij gelijktijdig gebruik van de desbetreffende ruimten uit te voeren. Dankzij de geringe opbouwhoogte kunnen ook vloeren worden gerenoveerd waarbij dat met gangbare producten niet mogelijk zou zijn geweest.

THOMSIT TF 501 uit de THOMSIT-Floor®-reeks is een hoogwaardige, los te leggen, contactgeluidsisolerende onderlaag voor het verlijmen van LVT- en designvloeren vanaf 2 mm over het volledige oppervlak. De onderlaag is de ideale snel-renovatieoplossing voor het eenvoudig en snel vervangen – ook bij gelijktijdige ruimtebenutting. Verwerkers hoeven geen primer of lijm aan te brengen, en ook geen droogtijden in acht te nemen. De beschermfolie aan de bovenzijde wordt gewoon losgetrokken en de design-planken worden op de vrijliggende lijmfilm gelegd. Vervolgens kan de nieuwe vloerbedekking direct worden belopen en gebruikt. Dit maakt de onderlaag bijzonder geschikt voor de renovatie van bestaande vloeren, bijvoorbeeld. in huurwoningen, winkelpanden, op beursstands alsmede bij tentoonstellings- en actie-oppervlakken binnen shop-systemen, waar het aankomt op een snelle voltooiing van de vloerbedekkingswerkzaamheden.

Het nieuwe product TF 501 scoort verder met een bijzonder grote reductie van contactgeluiden (tot 17 dB), alsmede met een lijmlaag met hechtvertraging, zodat de design-planken nog gedurende korte tijd kunnen worden verplaatst. Dankzij de geringe materiaaldikte (1 mm) is de nieuwe isolerende onderlaag TF 501 geschikt voor alle ruimten die anders niet zouden kunnen worden gerenoveerd vanwege een hoge opbouw van de ondergrond of om redenen van het behoud van bestaande situaties, zoals huurwoningen met een bestaande parketvloer.

Omdat er geen vaste verbinding met de ondervloer bestaat (Loose-Lay-systeem), kan de isolerende onderlaag zonder enige moeite, zonder resten achter te laten en zonder de ondervloer te beschadigen ook weer snel worden verwijderd. Dat is niet alleen een voordeel in huurwoningen (de woning wordt bij verhuizing in dezelfde staat achtergelaten als bij het intrekken), maar ook bij tentoonstellingsruimten waarbij men de vloerbedekking graag vaker wil vervangen.

“Met name bij het renoveren van bestaande vloeren is het tegenwoordig vaak noodzakelijk om legwerkzaamheden op de vloer uit te voeren en tegelijkertijd delen van de ruimte te gebruiken”, aldus Holger Sommer, Director Business Unit Floor Laying Systems. “In dergelijke gevallen biedt de nieuwe onderlaag THOMSIT TF 501 de vakman onschatbare voordelen voor het eenvoudig en snel vervangen: geen voorbereiding van de ondergrond en geen wachttijden voor het drogen. Het enige wat moet gebeuren is de plakfolie verwijderen en de design-planken leggen – gemakkelijker kan het niet.”

Het nieuwe product biedt bovendien naast een uiterst gering oppervlaktegewicht een in het midden gedeelde beschermfolie voor een gemakkelijke hantering tijdens het leggen. Hierdoor kan de beschermfolie eenvoudiger worden losgetrokken en de onderlaag nauwkeuriger worden aangebracht.

THOMSIT TF 501 wordt zwevend op de gladde, egale ondergrond gelegd en kan op een groot aantal harde vloeren worden gebruikt. Hierbij is de legrichting variabel: van wand tot wand, van het midden tot de wand, of gelijktijdig in beide richtingen. Dat maakt het leggen duidelijk flexibeler en is een bijkomend voordeel wanneer de ruimte ondanks lopende renovatiewerkzaamheden wordt gebruikt.

Met EMICODE EC1 PLUS voldoet de nieuwe contactgeluidsisolatie THOMSIT TF 501 aan de hoogste eisen ten aanzien van arbeidsveiligheid, luchtkwaliteit in gesloten ruimten en milieu.