Well-being, biophilic design en duurzaamheid staan centraal in de hedendaagse woontrends. Dit vertaalt zich naar een serene balans van de natuur, comfort en sfeer in huis met als nieuwe basis een uniek vloerenconcept; de DESSO ONE Soft Planks.

Deze collectie modulaire tapijtplanken in natuurlijke tinten is heerlijk zacht aan je voeten, 100 % recyclebaar, eenvoudig naadloos te leggen én te vervangen. Creëer je eigen persoonlijke patroon of ga voor een monochrome look in zachte naturellen. Jouw creatieve vrijheid staat voorop! Hoogpolige structuren in tapijt en vloerkleden maken een grote comeback in het interieur. De zachte textuur van de nieuwe hoogpolige collectie DESSO ONE Soft Planks is een boost voor meer comfort, optimale akoestiek en warmte. Kamerbreed gelegd neemt de luxe toe en dankzij de vervangbare tapijtplanken is een hardnekkige vlek of beschadiging snel verholpen. De retro-vibe voelt beter dan ooit.

DESSO ONE Soft Planks is een mono-ingrediënt tapijt, gemaakt van slechts één materiaal en 100% recyclebaar.

Bijzonder is de lijmloze installatie met DESSO Klittenband-connectoren waardoor de tapijtplanken eenvoudig kunnen worden ingezameld en hergebruikt zonder lijmresten op de ondervloer achter te laten. Ook het snijafval bij de installatie kan direct worden hergebruikt. Sterker nog, je krijgt een terugnamegarantie als je de oude Soft Planks na jarenlang gebruik laat vervangen voor een nieuwe vloer. Via het Tarkett ReStart® terugname- en recyclingprogramma wordt de oude vloer een kostbare grondstof voor nieuwe vloeren. Zo draag je concreet bij aan het milieu en een duurzame manier van wonen.

De natuur naar binnen halen met natuurgetrouwe materialen en kleuren van zand, aarde, steen en hout, heeft een positief effect op onze gezondheid en welzijn. Met biophilic design gaan we hierin steeds een stap verder. Het interieur krijgt meer dan ooit een buitensfeer met grote planten, binnenvijvers en op de vloer hout- en steenoptieken. Parallel hieraan komt er meer aandacht voor zachte texturen op de vloer in de vorm van een vloerkleed of kamerbreed tapijt; heerlijk comfortabel aan je voeten alsof je op een zandstrand loopt. De DESSO ONE Soft Planks collectie inspireert om een persoonlijke vloer te leggen waarbij alle naturelle kleuren met elkaar kunnen worden gecombineerd.

Het is misschien niet gebruikelijk om kamerbreed tapijt te leggen onder de eettafel en toch heeft dit grote voordelen. Omdat we steeds meer tijd doorbrengen aan eettafel met werk, studie en sociaal samenzijn is een goede akoestiek en warme sfeer een vereiste. Stof en vuil wordt door het tapijt goed opgevangen en met stofzuigen verwijder je dit weer. Eventuele hardnekkige vlekken zijn geen probleem want je vervangt gewoon een tapijtplank.

Door de hoogpolige structuur zie je met het oog niet dat het kamerbrede tapijt uit planken bestaat waardoor een rustige en monochrome look ontstaat. Maak in jouw persoonlijke woonstijl de slaapkamer, woonkamer of kinderkamer warm en zacht met de sfeervolle én praktische DESSO ONE modulaire tapijtplanken collectie.

Het is tijd om er alles aan te doen zo duurzaam mogelijk te produceren. Het wereldwijde terugname- en recyclingprogramma ReStart® van Tarkett is een belangrijk initiatief op het gebied van circulaire economie. Gebruikte, recyclebare vloeren worden in samenwerking met Tarkett dealers ingezameld en teruggebracht naar de fabriek en worden gebruikt als grondstof voor nieuwe vloeren.

dessotarkett.nl