Bona krijgt per 11 januari 2021 een nieuwe CEO, zo kondigde de Zweedse fabrikant een paar dagen geleden aan. Pontus Cornelius (foto) volgt Kerstin Lindell op, zij wordt voorzitter van de Raad van Bestuur bij Bona.

“Pontus is zeer getalenteerd leider die een sterk strategisch inzicht met zich meebrengt naar het bedrijf. We heten hem van harte welkom!”, aldus Lindell. “Het is een eer om de afgelopen 14 jaar de president en CEO van Bona te mogen zijn. Van het 100-jarig jubiIeum tot de huidige uitdagingen in de markt, het is een genoegen geweest om te werken met het intelligente Bona team. Ik kijk er naar uit om betrokken te blijven via mijn nieuwe functie in de Raad van Bestuur.”

Cornelius is lid van de adviesraad van de fabrikant sinds 2017 en dus geen onbekende met de producten en de positie van Bona. Ook hij kijkt uit naar het werken met het Bona team om zo bij te dragen aan de duurzame innovaties van het bedrijf, zo zegt hij. Hij is tot zijn aantreden nog CEO bij Ernströmgruppen AB, een Zweeds conglomeraat van 30 bedrijven met een omzet van 250 miljoen euro per jaar en 1.000 medewerkers met de nadruk op duurzaam ondernemen. “De toekomst is groen vanuit zowel een moreel als een zakelijk oogpunt. Met de lange geschiedenis van Bona in het uitvinden van duurzame oplossingen kijk ik er naar uit om leiding te geven en Bona future-proff te maken met nieuwe oplossingen.“