Tijdens de afgelopen Domotex ving ik de roddel op dat Cotap de Nederlandse vestigingen van Carpetright wilde overnemen. Uiteraard had ik met beide partijen moeten bellen of mailen om te vragen of dit verhaal klopte. De achterliggende reden zou zijn dat de verkoop van de Nederlandse winkels aan Cotap (een van de leveranciers van Carpetright) een bijdrage zou moeten leveren aan de vertrekpremies van de werknemers van de te sluiten Britse vestigingen van het bedrijf. Ik heb dit echter niet nagevraagd, want ik dacht (redelijk onnozel): een roddel sterft vanzelf een zachte dood wanneer het niet klopt en wanneer het wel klopt dan krijg ik uiteindelijk een persbericht van de betrokken partijen. Zeer onzorgvuldig van me, want het verhaal klopt van geen kant.

Het enige wat klopt is dat Cotap inderdaad een leverancier is van Carpetright. Dat de groothandel van plan zou zijn om de Nederlandse vestigingen van het Britse bedrijf te kopen is een oude roddel die niet klopt, zo weet ik inmiddels na een zeer informatief telefoontje van Carpetright. Wanneer er wel sprake zou zijn van een overname, dan zou Carpetright plc, dus een beursgenoteerd bedrijf, al in een vroeg stadium de aandeelhouders hebben moeten melden wat er gaande was. En dat is niet gebeurd omdat het verhaal niet waar is. Dus nogmaals: de Nederlandse winkels van Carpetright blijven gewoon van Carpetright. En ik moet zorgvuldiger zijn in het vervolg. Op de foto Carpetright in Utrecht.