De Trendmonitor Isolatie 2021 van Marktdata geeft een gedetailleerd beeld van welke objecten en onderdelen de consument wil isoleren. Het meest wordt er gezocht naar het isoleren van de vloer. Het dak staat op de tweede plaats en de spouw(muur) completeert de top-3.

Andere objecten en onderdelen die men wil isoleren zijn, zo blijkt uit de rapportage, de kachelpijp, rieten dak, convectorput, ondervloer, halfsteens muur, fundering, kozijn, waterleiding, houtskelet, dakkapel, radiator, garagedeur, tussen balken, enkel-steens muur, bodem, leiding, verwarmingsbuis, buizen, deur, vloerverwarming, binnenmuur, buitenmuur, betonvloer, schuin dak, houten vloer, plafond, gevel, plat dak, zolder en kruipruimte. Naast deze te isoleren objecten geeft het Trendrapport tevens inzicht in te isoleren ruimtes, zoals bijvoorbeeld de woning, garage of schuur.

Uit de Trendmonitor blijkt dat het zoekvolume van het isoleren van de vloer, kruipruimte en spouw(muur) sinds de corona pandemie (eigenlijk al in het vierde kwartaal van 2019) zich beneden gemiddeld ontwikkelt ten opzichte van het geheel aan zoekopdrachten op het gebied van isolatie. Sinds begin 2020 is er wel een boven gemiddelde groei van het zoekvolume van het isoleren van zolder en (plat) dak.

Het rapport is verkrijgbaar via www.marktdata.nl