Bij Parador is duurzaamheid stevig verankerd in de bedrijfscultuur en doorslaggevend voor de dagelijkse werking op de locaties in Coesfeld en Güssing, zo stelt de Duitse vloerenfabrikant. Het vermijden van emissies en het terugbrengen van recyclebare materialen in de productiecyclus, korte transportroutes en het gebruik van recyclebare materialen zijn kenmerkend voor de productie van het bedrijf.

Net zo belangrijk is de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor duurzaamheid, die Parador als integraal onderdeel van zijn bedrijfscultuur heeft verankerd en aantoonbaar in het kader van zijn EMAS-certificering heeft geïmplementeerd.

Een bijzonder aspect van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van Parador is de bewustwording van toekomstige generaties voor een ecologisch bewustzijn. Daarom zet het bedrijf zich sinds 2011 in voor de Plant-for-the-Planet Foundation. Kinderen uit de hele wereld hebben een netwerk gevormd in het kader van dit schoolinitiatief – met als doel de klimaatcrisis te stoppen. Parador wil onmiddellijk in actie komen, want met harde discussies kunnen gletsjers en regenwouden niet worden gered. In plaats daarvan plant Plant-for-the-Planet bomen als teken van klimaatrechtvaardigheid – tegen 2020 zal wereldwijd een miljard nieuwe bomen groeien.

Parador ondersteunt het initiatief met boomplantcampagnes en de organisatie van kinderacademies waarin kinderen bewust worden gemaakt van de klimaatcrisis. Parador heeft tot nu toe 110.037 bomen geplant.