Van 24 tot en met 26 september zijn groothandel INTR. en Uzin Utz vertegenwoordigd op de InCoDa. Op dé vakbeurs voor de woninginrichter en de parketteur smelten innovatie, design en ambacht samen op een gezamenlijke stand. De bezoeker kan verschillende live demonstraties van de merken Uzin, Wolff, Pallmann, Pajarito en COREtec bijwonen en er is volop mogelijkheid om vragen te stellen aan de experts. Als klap op de vuurpijl verrast INTR. het grote publiek met een unieke collectie PVC-vloeren met een stijlvolle matte uitstraling.

Het assortiment van INTR. bestaat uit vier categorieën: parket, vloeren, raamdecoratie en vloertechniek. Op de gecombineerde stand van groothandel INTR. en Uzin Utz maakt de bezoeker kennis met de laatste innovaties van alle productgroepen. Hierboven een impressie van de stand.

Parket
Bij INTR. is ook alles voor de parketteur verkrijgbaar: van parket tot en met alle benodigdheden voor het leggen, afwerken, onderhouden én renoveren van de vloer zoals lijmen, lakken en oliën, machines, handgereedschappen en schuurmaterialen. Op de InCoDa presenteert INTR. het assortiment voor de parketteur en kan de bezoeker kennis maken met het nieuwe PARKY parket (foto bovenaan).

PARKY parket: een houten vloer met het gemak van PVC of laminaat
Marketing Manager Joost Heijnen: “Met de vloeren van PARKY bieden we de parketteur écht iets moois. De vloer is gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Maar, door de bijzonder sterke écht houten toplaag maakt een PARKY parketvloer het grote verschil.” In Gorinchem is het nieuwe PARKY fineer-parket in alle kleuren en uitvoeringen te bewonderen. Joost vertelt verder: “PARKY parket is het beste van twee werelden. Door de unieke afwerklaag is de vloer beschermd tegen vocht en vuil terwijl de toplaag van echt hout is. Wat je ziet en voelt is natuurlijk hout. Er bestaan geen twee identieke bomen en daarom is elke plank uniek.”

Vloeren
In Gorinchem laat INTR. zien hoe de nieuwste interieurtrends zijn vertaald in een prachtige en ruime collectie PVC- en laminaatvloeren. De vloeren worden zó gepresenteerd dat de bezoeker enthousiast en met een goed beeld van de laatste mogelijkheden naar huis gaat.

Introductie Saffier PVC: baanbrekende stijlvol PVC in matte uitvoering
INTR. introduceert een nieuwe collectie stijlvolle PVC-vloeren onder private label op InCoDa. Joost Heijnen: “Er is natuurlijk van alles te zien op InCoDa. Maar, alleen deze nieuwe collectie PVC maakt het al de moeite waard om naar de beurs te komen. We zijn op dit moment nog in voorbereiding, maar in Gorinchem zullen we onze nieuwe PVC-collectie van het merk Saffier aan het grote publiek onthullen. Ik kan er nog niet zo veel over kwijt, maar wat de collectie bijzonder maakt, is dat het in Nederland de meest matte collectie PVC-vloeren is en dat er een uniek display aan gekoppeld is voor de winkelier.” Het nieuwe PVC van Saffier is leverbaar in verschillende trendy kleuren en dessins en wordt uitgevoerd in planken, visgraat of tegels in zowel ‘dryback’ als ‘click-systemen’. Joost: “Om het geheel af te maken presenteren we ook een aantal mooie dessins voor op de trap. De trap wordt vaak vergeten, maar is een belangrijke blikvanger. Met het nieuwe PVC van Saffier kunnen ook trappen worden voorzien van een ultramatte uitstraling die perfect aansluit bij de rest van het interieur.”

Parador Modular One: gezond en op de natuur geïnspireerd wonen
Parador is bij INTR. present met de populaire PVC-vloeren van Modular ONE (foto hierboven). Een mooie collectie PVC-vloeren met de natuur als inspiratiebron. Marketing Manager Joost Heijnen: “Van graniet tot beton en hout in allerlei structuren, in de decors van Modular ONE vind je alles terug. Voor deze collectie gebruikt Parador uitsluitend grondstoffen die uitvoerig zijn getest en uiteraard vrij van weekmakers zijn. Speciale aandacht is er op de InCoDa voor de prachtige decors die gemaakt zijn van Polyproleen. Op zich zegt die naam natuurlijk niets. Wat goed is om te onthouden is dat dit materiaal o.a. wordt gebruikt in speelgoed. Je kunt je dus nu misschien een voorstelling maken van hoe ‘woongezond’ deze vloeren zijn.”

COREtec: inmeten van trappen met een app en tips&tricks bij het installeren van visgraat
Het inmeten van trappen wordt kinderspel met de nieuwe app van COREtec, de Stair Expert. Joost Heijnen: “COREtec laat ons op de beurs ‘live’ kennismaken met de Stair Expert. Met deze app wordt de trap, met de naam COREtec Stairs, kant-en-klaar op maat gezaagd en geleverd. Hierdoor kan een trap in slechts één dag worden gerenoveerd.” PVC-vloeren van COREtec, en in het bijzonder visgraatvloeren, zijn nog steeds onverminderd populair bij de woninginrichter. Op de InCoDa is een groot deel van de collectie aanwezig en zullen er demonstraties worden gegeven met handige tips&tricks voor het leggen van een visgraatvloer.

Raamtechniek
INTR. weet als geen ander dat de raamtechniek een wereld van verschil kan maken in een interieur. Op de stand in Gorinchem wordt de bezoeker uitgedaagd om de unieke en luxe stoffen voor raamdecoratie te ervaren en om te ontdekken hoe de geavanceerde mogelijkheden op het gebied van aansturing het wooncomfort kunnen verbeteren.

Forest en Homey
Product Manager Linda Halsema (foto hierboven): “We leveren al jaren rails en roedes van Forest. De laatste jaren signaleren wij de vraag naar het elektrisch bedienen van raamdecoratie. Met Homey hebben we daar nu een mooie oplossing voor. Homey is gemaakt om alle apparaten in een slimme woning met elkaar te verbinden zodat gordijnen vanaf elke plek ter wereld geopend of gesloten kunnen worden met een app. Op de InCoDa laten we zien hoe gemakkelijk dit in de praktijk werkt.”

Wepro raamdecoratie
Linda vervolgt: “Vorig jaar hebben we met succes de nieuwe collectie van Wepro met handige online bestelconfigurator geïntroduceerd. Op de beurs is een groot deel van de collectie rolgordijnen, duo rolgordijnen, plissés, honingraat en jaloezieën en paneelgordijnen te bewonderen. En natuurlijk hebben we ook wat nieuws: het zgn. Easyhand systeem voor honingraat in zowel 25 als 32 mm en de MotionBlinds in honingraat 32 mm. Daarnaast is ook de nieuwe elektrische gordijnrail van Coulisse te bewonderen in combinatie met de MotionBlinds motor.”

BÜSCHE
De bezoeker van InCoDa kan zich bij INTR. laten inspireren door de railsystemen van Büsche die in het oog springen met hun fraaie kleuren en design. Nieuwe technieken maken een nog eenvoudigere en efficiëntere montage mogelijk door slechts één persoon.

Naast de bekende Vion, Inside en Tecdor-serie is ook het paradepaardje van BÜSCHE te bewonderen op de beurs. De Tecdor IQ-series laat alle dromen van de woninginrichter uitkomen als het gaat om mooi vormgegeven gemotoriseerde en intelligente railsystemen. Deze systemen zijn te combineren met een Somfy of Forest Shuttle Motor maar ook met de innovatieve MotionBlinds motor.

Live demonstraties

Magic Oil voor parket met een onbehandelde look
Tijs: “Speciaal voor de parketteur demonstreert Marvin Kolen, Applicatie Specialist voor het merk Pallmann, onze nieuwe Magic Oil Pure. Dit is echt een unieke olie die garant staat voor een onbehandelde look, het behoud van de natuurlijke kleur én langdurige bescherming. Daarnaast laat hij de bezoeker het gemak van handgereedschappen en machines voor de parketteur ervaren.”

De perfecte plek voor vakmensen
“Verder hebben we ook nog een kleine teaser voor alle parketteurs. Achter de schermen zijn we namelijk bezig met iets nieuws en we zijn er zelf erg enthousiast over. Maar wat het precies wordt? Daar vertellen we je tijdens InCoDa alles over!”

Vocht de baas met het UZIN MTS en Microcement
Tijs vervolgt: “Vocht kan een vervelende spelbreker zijn bij de installatie van een vloer. Met de nieuwe Moisture Tolerant Technology van UZIN is dat verleden tijd. Met deze nieuwe technologie biedt UZIN een oplossing voor allerlei verschillende vochtige ondergronden, zodat de vloerbedekking supersnel gelegd kan worden. Hiermee wordt echt tijd en geld bespaard. Op de beurs zal ik laten zien hoe dit in de praktijk werkt. And last but not least. Stoere vloeren met de robuuste uitstraling van cement zijn enorm populair op dit moment en relatief eenvoudig aan te brengen voor een professional die gewend is om te egaliseren. Daarom zal ik op de beurs ook laten zien hoe je met Arturo Microcement een mooie minerale vloer-of wandafwerking kunt maken.”

Gereedschappen van Wolff en Pajarito

Tijdens de InCoDa kan de bezoeker aan de slag in de werkplaats met de Wolff machines & gereedschappen. Tijs: “De bezoeker van InCoDa is vaak ook de persoon die zelf op zijn knieën de vloer maakt. We zullen daarom een groot deel van ons assortiment meenemen, met in de spotlight onze 18V gereedschappen. Deze kan de bezoeker zélf allemaal uitproberen. Daarnaast zullen er live demonstraties zijn van onder andere de vloerschuurmachine NEO 230, diverse handgereedschappen, de Weldmaster om volautomatisch te lassen en de Fräsmaster om perfecte voegen te maken. Het merk Pajarito, onderdeel van UZIN UTZ Tools, nemen we voor de eerste keer mee naar de InCoDa, met een wand vól handige gereedschappen. Al deze producten zijn verkrijgbaar via de INTR. Points. Kom dus zeker een kijkje nemen in onze werkplaats, waar mijn collega’s Gerben Visser van Wolff en Sacha Sondermann van Pajarito aanwezig zijn voor praktische uitleg en handige tips om het leggen van een vloer of de voorbereiding van de ondergrond zo gemakkelijk mogelijk te maken.”

Wolff Independence: strippen vanuit je luie stoel

Tijs gaat lachend verder:” Het leukste hebben we voor het laatst bewaard. De Wolff Independence, ride on, Stripper. Dus, een vloer strippen vanuit je luie stoel. Ik had het zelf kunnen bedenken.” Met de nieuwe krachtpatser van Wolff wordt de vloerenlegger uitgedaagd tot een extra rondje strippen op een klus. Met de stripper wordt niet alleen het verwijderen van alle textiele en elastische vloerbedekkingen kinderspel, maar ook het verwijderen van parket, tegels en sportvloeren gaat vliegensvlug. Tijs sluit af: “Voor wie er liever bij blijft staan is het ook mogelijk om de machine vanaf de zijkant met een afstandsbediening te bedienen, maar ik zou het wel weten. Ik kies voor die luie stoel.”

Optimale service door bundeling van krachten

Enkele jaren geleden bundelden UZIN UTZ en groothandel INTR. hun krachten. Het doel? Projectinrichters, parketteurs en ZZP’ers in heel Nederland nog beter bedienen. De vruchten van deze samenwerking zijn nu zichtbaar. Zo hebben de afnemers van de merken Uzin, Pallmann en Wolff altijd het voordeel van de centraal gelegen INTR. Points.

Alle hardlopers uit ons assortiment en handgereedschappen liggen standaard bij de 11 INTR. Points op voorraad en kunnen tijdens de ruime openingstijden van de INTR. Points worden afgehaald. Op deze manier loopt geen enkel project vertraging op. Bijkomend voordeel is dat bij INTR. in één keer alle aanverwante producten meegenomen kunnen worden. Van gordijnrails tot ondervloeren.