Recht tegenover de voormalige brandweerkazerne van Antwerpen – nu het nieuwe Havenhuis – staat een pomphuis, ooit gebouwd om droogdok 7 te legen. De bouwwerken van het Pomphuis zijn gestart in 1918 en zijn voltooid in 1920. In dit prachtig gerenoveerde gebouw komt de sfeer van de jaren twintig, de luxe van het art-nouveau tijdperk en het roemrijke verleden van de Red Star Line opnieuw tot leven. Sinds 1982 is het Pomphuis buiten dienst gesteld.

Het Pomphuis, met zijn indrukwekkend hoogteverschil van 20 meter, beschikt over een gezellige Mezzanine, een ideale plaats voor exclusieve diners; een ruime lounge voor een gezellig aperitief , een overheerlijk restaurant en een bijzonder terras. Op de plaats waar voorheen droogdok 7 was, ligt nu de Ark aangemeerd. Deze prestigieuze drijvende theaterzaal, geboren in 1993 ter gelegenheid van Antwerpen culturele hoofdstad van Europa, werd tot evenementenzaal omgedoopt. Met een totaal oppervlakte van meer dan 800m² kunnen zowel recepties, seminaries, personeelsfeesten, productpresentaties, modeshows als congressen hier plaatsvinden voor zowel kleine als grote groepen.

De vloeren voor de feestruimte werden gekozen uit het COREtec gamma. Gunther Dieltjens van De Ark en Het Pomphuis: “De reden waarom er voor de nieuwe COREtec vloeren van USFloors gekozen werd, is omdat er veel keuze en motieven beschikbaar en voorradig zijn. De vloeren zijn ook  makkelijk reinigbaar en gemakkelijk onderhoud is zeer belangrijk voor een ruimte waar veel volk over de vloer komt. De  voornaamste voordelen van het product voor De Ark zijn dat de vloer mag geplaatst worden op een bestaande vloer en  deze COREtec vloeren minder luid aanhoren bij het bewandelen dan een klassieke vloer. Naar aanleiding van een event lopen er toch gemiddeld  375 personen over de vloeren.” Waarom specifiek dit Saginaw Oak decor ? “Dit decor,Saginaw Oak, is een warm decor en  benadert een echte parketvloer.” Distributeur YEPP leverde via COREtec® verdeler Woodtex uit Wilrijk de vloeren.

Bij zonsondergang feesten op het water, rustig het levendig havengebeuren aanschouwen, genieten van het prachtige zonovergoten terras, .. het is slechts een greep uit de waaier aan mogelijkheden die de Ark te bieden heeft. De Ark en het Pomphuis met zijn ruime parking en ideale ligging tussen het Eilandje en het bioscopencomplex Kinepolis, heeft een vaste plaats weten te veroveren in menig agenda.