Is het topbasketbal in Nederland vooral een onderonsje tussen Leiden, Zwolle, Groningen en Den Bosch, de absolute topclub bij de zuiderburen is Filou Oostende (nou goed, Antwerpen en Charleroi mogen ook meedoen). COREtec is vanaf nu de sponsor van de thuishaven van de basketballers uit de Belgische badplaats.

COREtec was vorig seizoen al een van de sponsors op het gele shirt, vanaf nu heet de thuishaven dus de COREtec Dôme (maximaal 4.800 zitplaatsen). Filou Oostende speelt in de BNXT League, waarin de beste Belgische en Nederlandse teams het tegen elkaar opnemen. De spelers van Filou Oostende (het vroegere Sunair) hebben inmiddels ook al geposeerd met vloerdelen van de Belgische fabrikant.

Ik had zelf het genoegen deze prachtige arena enkele jaren geleden te mogen bezoeken en was daar getuige van de training van het hoogste jeugdteam van Oostende. De club ontving mij als ’toevallig passerende’ (en basketbalminnende) toerist zeer gastvrij en dit is mij altijd zeer positief bijgebleven. Go BCO!