Cotap breidt haar merkenportfolio uit met een nieuw vloerenmerk voor de zakelijke markt: straq. Deze collectie richt zich geheel op de zakelijke markt, waaronder de inrichting van bedrijfspanden, horeca, retail en overheidsinstellingen.

“Met onze merken Ambiant en Floorlife zijn wij al jaren een innovatieve en betrouwbare full-service vloerengroothandel die, via gespecialiseerde dealers, de consumentenmarkt bedient. Ook bedrijven en projectinrichters werken al jaren lang met de kwalitatieve vloeren van Cotap”, aldus het bedrijf uit Hasselt. Om beter in te spelen op de eisen van de groeiende projectmarkt introduceert Cotap het merk straq. De introductie van straq is dan ook een logische vervolgstap in de professionalisering van de projectdivisie:

“Bij Cotap doen we graag waar we goed in zijn. En dat is naast het leveren van inspirerende en kwalitatieve vloeren voor de consumentenmarkt, ook het aanbieden van unieke en kwalitatieve vloeren voor de projectinrichting. Onze vloeren maken indruk in alle segmenten, van de inrichting van bedrijfspanden tot onderwijsinstellingen en horecagelegenheden. Om beter aan te sluiten bij de groeiende vraag in de projectmarkt, werd het tijd voor een eigen merk. Hiermee kunnen we ons beter focussen op vloeren die de projectmarkt nodig heeft en verder bouwen aan een sterke relatie met onze dealers in deze markt. We zullen onze dealers maximaal ondersteunen met POS-materiaal voor de vloeren collectie van straq. We zijn enorm enthousiast en hebben zin in de vervolgstappen die we met Straq en onze vaste partners kunnen maken!” Zo omschrijft directeur Klaas Bakker deze stap.

De collectie bestaat uit een compacte selectie PVC, vinyl, entreematten en vloertoebehoren. Hiervoor heeft Cotap haar best bewezen decoren geselecteerd voor de zakelijke markt. De compacte collectie voldoet aan de kwaliteit-, veiligheids- en duurzaamheidseisen van elke sector. De collectie wordt op den duur uitgebreid met nieuwe collecties, zoals de nieuwe duurzame EVC collectie. straq is tevens opgenomen in Cotaps Vloerretour recycleprogramma waarbij het snijafval van de vloeren kosteloos wordt opgehaald en gerecycled tot nieuwe industriële vloeren.

Vanuit Cotaps kantoren en distributiecentra worden de vloeren ontwikkeld en gedistribueerd. Met een focus op Nederland en een eigen logistiek netwerk, richt Cotap zich op een sterke en betrouwbare relatie met haar dealers. Tijdens Cotaps inhouse event, de InCotap dealerdagen, is straq enthousiast onthaald door de projectinrichters. In de komende maanden wordt Straq verder uitgerold in de winkels en via de website www.straqvloeren.nl. De website biedt naast informatie voor dealers ook de mogelijkheid om vloerstalen te downloaden en in te laden in 3D-programma’s zoals SketchUp.