Afgelopen zomer is Cotap gestart met Vloerretour, het Nederlandse recycle initiatief waarmee schone pvc snijresten kosteloos bij klanten worden opgehaald en met een partner worden gerecycled tot nieuwe industriële vloeren.

Meer dan 500 winkels zijn al Vloerretour deelnemer geworden en dit aantal stijgt nog iedere week. Samen met alle Vloerretour deelnemers heeft Cotap het afgelopen halfjaar meer dan 350.000 kilogram pvc gerecycled. Dat is meer dan het gewicht van 200 auto’s samen. Het is nu tijd voor de volgende stap: het recyclen van ‘end of life’ pvc. Met andere woorden, pvc vloeren die aan het eind van de levensduur zijn.

Binnenkort is het voor consumenten mogelijk om hun Ambiant of Floorlife pvc vloer bij aankoop te registreren voor Vloerretour. Cotap geeft daarmee de garantie aan haar klanten om deze pvc vloeren in de toekomst weer te recyclen tot nieuwe industriële vloeren. Een belangrijke mijlpaal in het Vloerretour programma. In de komende weken deelt Cotap meer informatie met haar klanten over de verdere invulling van Vloerretour bij end of life pvc vloeren.

”Cotap heeft duurzaamheid naar eigen zeggen hoog in het vaandel staan en is Vloerretour gestart vanuit de overtuiging dat rentmeesterschap ons stimuleert om een zo klein mogelijke ecologische footprint achter te laten op aarde. Cotap vindt het belangrijk dat toekomstige generaties ook een groene en gezonde aarde hebben om op te leven. Met de doorontwikkeling van Vloerretour zet Cotap samen met haar klanten een belangrijke stap om de wereld steeds een beetje groener te maken.”