Bijna iedereen wist het al maar het is nu officieel bevestigd: na de editie in 2024 (11 tot en met 14 januari) zal de beurs voortaan niet meer in zijn oude vorm ieder jaar plaatsvinden. Dit op aandringen van de exposanten. De oneven jaren draait het alleen om tapijten en karpetten, de even jaren staan er ook andere vloerbedekkingen in Hannover.

 

Een nieuwe vloerbedekking (buiten karpetten om) is niet in 12 maanden bedacht, ontwikkeld en productieklaar. Bovendien ondervindt men in Hannover al jarenlang concurrentie van BAU München (dit jaar in april, daarna weer in januari) die ook om het jaar plaatsvindt en een steeds grotere internationale bezoekersmagneet is, ook voor de vloerenbranche. Bovendien was de balans tussen tapijten en kleden en de andere vloerbedekkingen plus techniek al een hele tijd zoek. DOMOTEX leek meer en meer op een karpettenbeurs met een beetje ruimte voor andere vloertypen.

Januari blijft wel gewoon het tijdstip voor de beurs die nog altijd de grootste vloerenvakbeurs van Europa is. De beurzen van DOMOTEX in Shanghai en Gaziantep blijven op de agenda staan (van de Amerikaanse editie is voorlopig afscheid genomen) alhoewel gezien de ramp in Oost-Turkije nog bekeken moet worden in hoeverre DOMOTEX Turkey in Gaziantep zal doorgaan. Deutsche Messe, de organisator van de DOMOTEX beurzen, geeft verder aan dat er geen andere beurzen zullen worden georganiseerd.