Chevron siert als legpatroon al vloeren sinds het begin van de 16e eeuw. Het komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is geïnspireerd op het beroemde patroon van vlamgravures. Parador over haar nieuwe collectie: “De elegantie en het ontwerp hebben de tand des tijds doorstaan. Met een nieuwe collectie samengesteld hout voor chevron-installatie brengt Parador hulde aan de klassieke elegantie van dit patroon.” Wij kennen de Chevron gewoon als de Hongaarse Punt, maar chevron klinkt natuurlijk net even anders.

“Traditioneel gekend als de Franse variant van visgraat, biedt chevron parket ontelbare plaatsingsmogelijkheden voor een stijlvolle inrichtingvan ruimtes. De klassieke, afwisselende samenstelling creëert een verbluffende tweekleurige esthetiek en is een van de meest visueel verbluffende patronen, een combinatie van geometrische vormen en een dynamische oriëntatie”, aldus Parador.

De nieuwe collectie van Parador omvat zes veelzijdige eiken vloeren, van lichte kleuren die eruit zien alsof ze niet behandeld werden tot klassieke natuurtinten en rijke donkere tinten, die in elk design en elke ruimtesituatie gelegd kunnen worden van hoogwaardige privéwoningen tot grote woonprojecten. De stroken van het Chevron parket hebben afgeschuinde randen in een hoek van 45°. “Door het gebruik van linker- en rechterstroken is de installatie niet gefixeerd op een enkel patroon en kan er gevarieerd worden. Na installatie vormen de blokken een doorlopende V wat de chevron vloer zo onmiskenbaar maakt”, aldus de fabrikant uit Coesfeld.

“Het matte oppervlak met lakafwerking beschermt het parket optimaal, geeft het de natuurlijke uitstraling van een met olie behandeld oppervlak en benadrukt de kleur en structuur van de vloer. De vierzijdige minivelling zorgt voor een rustig, naadloos voegpatroon. Uitgelezen houtsoorten uit duurzaam beheerde bossen zijn de grondstof voor de hoogwaardige chevron parketvloeren, die gegarandeerd elke woonruimte transformeren.”

www.parador.de