De nieuwste aanvulling van de Feelgood by Brinker collectie bestaat uit 6 nieuwe items, uitgevoerd in verschillende vormen en zachte naturelle kleuren. Ze zijn handtuft van wol, viscose en katoen, waardoor er een natuurlijke of juist een lichtglanzende elegante look ontstaat.

De nieuwe items schitteren door het subtiele ton-sur-ton kleurgebruik en de sierlijke organische en grafische vormen in het dessin, maar ook in de nieuwe vormen van het kleed. Deze collectie bevat een selectie unieke vloerkleden met hoog laag structuur waardoor elk dessin een high-end uitstaling heeft. De nieuwe items in de collectie met trendy elementen en nieuwe fijne kleuren is verrassend (en) betaalbaar. De nieuwe dessins variëren van grafische tot vintage en klassiek tot eigentijds.

 

De kleden van deze nieuwste lancering zijn gemaakt volgens een ambachtelijke proces dat volledig met de hand wordt uitgevoerd in eigen fabriek. Het garen wordt met behulp van een speciale tuftnaald door het basisdoek gestoken om lussen te creëren. Binnen de collectie wordt gewerkt met diverse lushoogtes en garensamenstellingen, om unieke texturen te creëren. Na handtufting worden de lussen per kleur geschoren, waardoor de prachtige hoog-laag structuur van het vloerkleed tot leven komt. Als laatste verfijning worden de kleurovergangen zorgvuldig geknipt, wat het vloerkleed een perfecte afwerking geeft.
Kortom, ieder vloerkleed is een meesterwerk van vakmanschap waarbij oog voor detail centraal staat.

Naast nieuwe technieken zijn met deze items aan de Feelgood collectie ook nieuwe vormen toegevoegd. De nieuwe boog-, stone en druppelvormen volgen de trends en zijn hiermee niet weg te denken uit een hedendaags modern interieur. Daarnaast zijn alle vloerkleden die leverbaar zijn als Pebble – en Stone vorm nu ook te verkrijgen in een ovale vorm.

 

Het design team van Brinker bezoekt jaarlijks de interieur en trendbeurzen binnen en buiten Europa en volgt de trend forecasters op de voet. Alle deze informatie vormt de basis voor keuzes in kleur, materiaal, vorm en worden meegenomen in het ontwerpproces. Op deze wijze is ook deze Feelgood by Brinker serie ontstaan. Brinker is daarmee met deze serie zowel in vorm en kleurgebruik op de trend! De stijlen die afgelopen april in Milaan getoond werden waren bij Brinker al in ontwikkeling en vertaald in de unieke vloerkleden serie. De hoog-laag structuren in ronde vormen zijn daar een goed voorbeeld van. Ook de keuze in kleur sluit perfect aan op de kleuren die verkozen zijn tot ‘kleur van het jaar’ door de diverse verf merken.

 

De naam Feelgood geeft precies aan wat Brinker wil overbrengen: een sfeervol, huiselijk en goed gevoel bij iedereen thuis, met het kleed als finishing touch. Een vloerkleed zorgt voor harmonie in de ruimte, biedt een oplossing voor akoestische problemen, verbindt ruimtes in het huis en is uiteraard lekker zacht aan de voetjes

www.brinker.nl