De laminaatvloer blijft populair, het ondervindt weliswaar concurrentie van de PVC-strokenvloer maar als vloerenkeuze bij de consument staat laminaat nog altijd op nummer één. Nu de consument meer oog krijgt voor het belang van het milieu, stijgt de belangstelling voor laminaat weer alleen maar meer.

De consument vraagt producten die duurzaam zijn of duurzaam zijn geproduceerd. De laminaat Rose collectie voldoet aan beide criteria. Alle items uit deze collectie dragen het PEFC-keurmerk en zijn in Europa geproduceerd. PEFC staat voor duurzaam bosbeheer. Dat houdt onder meer in dat voor iedere gekapte boom een nieuwe wordt geplant. De basis van de items uit de Rose collectie bestaat uit hout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Alle producten uit deze collectie kennen het Soft Matt-effect. Dat betekent dat de materialen de matte uitstraling laten zien van echt hout. De laminaat Rose collectie staat voor een niet van echt hout te onderscheiden vloer.

Rose Hydro en Rose Wide Hydro zijn waterbestendige laminaatvloeren. De Hydro Protect-technologie en het beproefde kliksysteem voorkomen dat water of andere vloeistoffen in de voegen dringen. Rose Hydro en Rose Wide Hydro zijn geschikt voor iedere ruimte in huis, van woonruimte en slaapkamer tot keuken en hal. De laminaat Rose Hydro items zijn voorzien van het Uniclic® systeem, waardoor het leggen van een laminaatvloer erg eenvoudig is. Door het stevige systeem van tand en groef zijn de vloerplanken met een eenvoudige ‘klik’ op hun plaats te leggen. De planken sluiten naadloos op elkaar aan.

Naast deze kwaliteiten kent de Rose collectie diktes van 7 en 8 mm en plankbreedtes van 19 en 24 cm. De Rose, Rose Basic en Rose Wide worden aangeboden in een breed scala aan kleuren. Met overlappende kleuren in verschillende plankmaten is binnen een woning eenheid te creëren met per kamer de keuze voor een brede of smalle plank. De slogan bij onze Rose collectie is “Laminaat, natuurlijker dan je denkt”, niet alleen vanwege de look en feel van deze items maar ook vanwege de basis van deze producten. Met toevoeging van de items Rose Hydro en Rose Wide Hydro maken wij ons aanbod in laminaat compleet.