Interfloor laat weten over de vinylcollectie Domestic Wood: “Een uitbreiding van de unieke designcollectie Domestic Wood met een extra set prachtige houtdessins voorzien van de exclusieve Interfloor Silver Tex Back. Het voordeliger alternatief van de bekende Black Tex Backing van de ongeëvenaarde Dynamic collectie.”

Domestic Wood is volgens het bedrijf uit Zwartsluis een kwalitatief hoogwaardige maar lichtere kwaliteit die dankzij de duurzame Silver Tex rug extra stabiel en vormvast is, met egaliserende werking en los te leggen tot circa 30 m². “Een zorgvuldig opgebouwde designvloer met voortreffelijke eigenschappen voor ultiem comfort onder de voeten en een subliem leefklimaat!”

Dankzij de dubbele wapening van de Silver Tex Backing en de hoge weerstand tegen indrukken van onderaf is Domestic Wood uitermate geschikt voor installatie op bestaande vloeren. Het vinyl is sterk en elastisch genoeg om de meeste oneffenheden van de ondervloer te overbruggen zodat het vloeroppervlak ook zonder voorbereiding mooi effen blijft. Dit in tegenstelling tot PVC stroken of vinyl tegels.
Daarbij is er bij Domestic tot 30 m² geen lijm nodig wat een flinke kostenbesparing kan inhouden.

Vinyl met Silver Tex Back is een uiterst prijsbewuste investering. Een voordelige kwaliteit met zeer krachtige en comfortabele eigenschappen. De speciale rug is akoestiek verhogend en isoleert warmte en geluid. De Domestic collectie is voortreffelijk in combinatie met vloerverwarming en dankzij zijn weerstand tegen indrukken bestand tegen hakken, meubelpoten en geschikt voor meubels met zwenkwielen* (zie specificaties).

Vinyl met Silvertex Back wordt met oog voor duurzaamheid, mens en milieu geproduceerd, dit in Europa. De ambitie is om de ecologische impact tot nul terug te brengen door onder andere CO2 uitstoot en waterverbruik te minimaliseren en net als afval te recyclen. Productie gericht op een circulaire economie o.a. door de terugwinning van grondstoffen en het gebruik van gerecyclede materialen. “Hierdoor is Domestic Wood niet alleen krachtig, voordelig en luxueus maar ook duurzaam en met een lage ecologische impact!”

Domestic Wood is voorzien van een krasbestendige ‘PU toplaag’, een fraaie matte polyurethaan finish die het vinyl beschermt tegen vlekken en vuil en daarbij eenvoudig te reinigen is. De toegepaste ‘Natural Look‘ oppervlakte structuur met antislip weerstand geeft daarbij een realistische en sfeervolle uitstraling met voelbare structuur en harde touche.”In tegenstelling tot echt hout is dit pvc-vinyl onderhoudsarm en beter watervast waardoor de vloer niet zwelt, krimpt of beschadigd wanneer hij aan vocht wordt blootgesteld. Deze naadloze vloer kan dus zelfs in “vochtige” ruimten’ zoals keuken, toilet of badkamer worden gelegd. Geschikt voor intensief woongebruik, van druk belopen ruimtes als een hal en werkkamer tot gemiddeld projectgebruik.”

“Domestic Wood bestaat uit drie zorgvuldig ontworpen houten plankdessins. De nieuwe S4 serie bestaat uit forse planken van maar liefst 150 cm lang en 22 cm breed echter in een subtiel rustig dessin. Het stoere dessin van de S1 serie heeft robuuste grote planken van 150 x 20 cm met realistische grove knoesten en groeven. De S8 serie heeft chique kleine smalle planken van 100 cm lang bij 16,6 cm breed. In totaal 11 trendy tinten houtdessins, kleurvast & levensecht!”