Belangrijke Europese merken doen mee aan DOMOTEX 2022, zo meldt de beursorganisatie Deutsche Messe AG. Hiermee wordt het belang van de beurs voor de vloerenbranche opnieuw onderstreept, zo klinkt het vanuit Hannover. Van 13 tot en met 16 januari 2022 vindt de beurs plaats.De indeling in Carpets & Rugs en Floor & Wall schept duidelijkheid, aldus de organisatie. Maar het gaat in Hannover niet alleen om karpetten, zo bezweert Deutsche Messe ons: “Harde vloeren doen wel degelijk mee”.

Met het label “Floor & Wall” gaat DOMOTEX het belang van hare vloerbedekking (waar men in Hannover voor het gemak ook elastische vloerbedekking onder schaart) benadrukken. Dit in combinatie met wandmaterialen. “Wanden vullen de vloeren goed aan”, aldus de organisatie. Ze benadrukken dat sommige vloerenexposanten vanuit een werkgroep met DOMOTEX het advies hebben gegeven om een aantal wandleveranciers toe te voegen aan het deelnemersveld van de beurs.

“COVID-19 heeft onze levens voor altijd veranderd. Al 15 maanden vervangen digitale ontmoetingen face to face bijeenkomsten. Steeds meer mensen verlangen naar een fysieke beurs met echt contact. Tegelijkertijd zijn we het huis nog meer gaan waarderen wat zich vertaald heeft in meer renovaties van het interieur. We hopen allemaal dat deze stijging van de omzetten blijft voortduren de komende jaren”, aldus Klaus Brammertz, CEO en President van de Bauwerk Group.” Deutsche Messe AG heeft het DOMOTEX concept herzien en heeft zo een basis gelegd voor een succesvolle editie van de beurs in 2022. Daarom doen we mee en we hopen dat nog meer branchegenoten dit gaan doen.”

“DOMOTEX 2022 zal de eerste beurs zijn waar we aan deelnemen sinds de start van de pandemie. De huidige ontwikkelingen in Duitsland en Oostenrijk geven ons goede hoop dat we weer mensen kunnen ontmoeten tijdens de beurs. Gewoon doen en gemeenschapszin zijn typische Oostenrijkse waarden die wij uitstralen en hopen over te brengen op de bezoekers wanneer de reisbeperkingen zijn opgeheven en niets een bezoek aan de beurs in de weg staat”, aldus Ing. Karl Scheucher, Managing Director van Scheucher Holzindustrie GmbH.

“Na deze maanden van social distancing kijken we graag uit naar persoonlijk zaken doen met onze partners en met internationale bezoekers. We moeten het hebben van goede producten en mooie presentaties en DOMOTEX 2022 is het perfecte podium hiervoor. Met nieuwe concepten en vele highlights zal het een magneet zijn voor de internationale vloerenbranche in januari 2022. We zullen er zijn en kijken er naar uit!”, zo zegt Matthias Windmöller, CEO van Windmöller GmbH.

Vanaf volgend jaar duurt de beurs van donderdag tot en met zondag, dus is DOMOTEX 2022 van 13 tot en met 16 januari.