Vanuit Hannover klinken blije geluiden in de aanloop naar de 34e editie van de DOMOTEX in januari 2024. Zowel bedrijven die dit jaar deelnamen aan de vloerenbeurs als nieuwe bedrijven (die dus dit jaar er niet bij waren) hebben zich al aangemeld, dit zijn er meer dan 500.

Denk aan namen als Tisca Austria, ABC Italia, Javi Home, Jaipur Rugs, Bhadohi Carpets, Rezas, Agacan, BO tepp, Paulig and Ipek – A. Ipektchi voor handgemaakte karpetten en in de machinaal gemaakte producten aan namen als Oriental Weavers, Merinos, Robusta, Otto Golze, Lalee, Solomon en Brink & Campman.

Voor Yasmine Khamis, directeur van Oriental Group, is deelnemen aan DOMOTEX vanzelfsprekend: “We kijken ernaar uit om in 2024 weer mee te doen met onze herkenbare stand voor het tonen van de nieuwste modellen en kwaliteiten. DOMOTEX is voor ons de belangrijkste beurs om ons internationale netwerk te onderhouden en uit te breiden.”

DOMOTEX 2024 wordt een editie van zowel tapijt als andere vloerbedekkingen. In 2025 ligt de nadruk alleen op tapijt, dan is er ook een editie van de tweejaarlijkse BAU München waarmee men in Hannover voortaan afwisselt als het om andere vloeren dan tapijt gaat. Voor de tweede maal is er ruimte voor THE GREEN COLLECTION met de nieuwste ontwikkelingen in duurzaamheid en circulariteit in de vloerenindustrie. In 2024 zijn met name de tapijtproducenten aan de beurt om hun oplossingen te laten zien. Mood Spaces geeft ruimte aan ontwerpers om een interieur te tonen in de huidige woonstijlen als bron van inspiratie. Voor de 19e keer zijn er de Carpet Design Awards voor verschillende deelgebieden en designer Lila Valadan zal een installatie tonen met Perzische tapijten in hal 3 onder de naam Night Time In A Palace. U merkt, het gaat weer heel veel over tapijt maar er staan deze keer dus ook andere vloeren in Hannover.

INSIGHT ITALY is een showcase voor dit land als het gaat om kleuren, materialen en patronen die terugkeren in de huidige collecties vloeren uit la bella Italia. Dit is de eerste keer dat een land in het voetlicht staat, een leuk initiatief van de beursorganisatie. DOMOTEX 2024 vindt plaats van 11 tot en met 14 januari 2024 in het beurscomplex van Hannover.

www.domotex.de