Voor de tweede keer op rij zal de komende editie van DOMOTEX in Hannover (11 tot en met 14 januari 2024) in het teken staan van het thema duurzaamheid. Waarom ook iets anders verzinnen wanneer een thema in de vloerenbranche zo belangrijk is?

Dus draait het in januari opnieuw om duurzaamheid, de circulaire economie en het beschermen van het milieu door de vloerenindustrie. “In een wereld waar grondstoffen steeds schaarser zijn en de gevolgen van klimaatverandering steeds duidelijker zijn moet duurzaamheid deel zijn van alles wat we doen. Daarom blijft FLOORED BY NATURE het hoofdthema en gaan we door met THE GREEN COLLECTION”, aldus Sonia Wedell-Castellano, Global Director van DOMOTEX.

Buitengewone presentaties, innovatieve producten, huidige onderzoeksprojecten, een materiaalbank waarbij aanraken mogelijk is en een inspirerend lezingenprogramma, dat zijn in 2024 opnieuw de bestanddelen van THE GREEN COLLECTION in hal 23. In samenwerking met TFI Aachen en materiaalbank raumprobe wordt dit middelpunt van de beurs voor bezoekers opgezet. “We kijken uit naar de voortzetting van onze samenwerking en we gaan door met het informeren over duurzaamheid en de recente onderzoeken op dit gebied. Ook laten we advanced trainings op dit gebied zien”, zo zegt Dr. phil. Jacqueline Lemm, Directeur van TFI Aachen and voorzitter van de jury van de GREEN COLLECTION Award van 2024.

The GREEN COLLECTION AWARD en de uitreiking daarvan ziet de beursorganisatie als een hoogtepunt van de komende editie. Een internationale jury kijkt naar de inzendingen, maakt een pre-selectie die te zien is tijdens de beurs en kiest een winnaar. De jury bestaat naast Frau Doctor in de Filosofie (Duitsers en titels, heerlijk) Lemm uit de uitgever van Floor Focus Kemp Harr en Reto Aschwanden (fantastische namen allebei) van de non-profit organisatie Label STEP. Er zijn vier Awards te vergeven aan de volgende categoriën:

  • Eco-friendly Products: met oog voor recycling, upcycling en milieuvriendelijke materialen
  • Healthy Products: met name gericht op lage CO2 emissie
  • Sustainable Production: focus op een zo schoon mogelijk productieproces
  • Social Responsibility: dus geen kinderarbeid, uitbuiting en inzet van tot slaaf gemaakte mensen bij de productie

Aanmelden als fabrikant voor een kans op een Award kan tot 10 november 2023, ook wanneer een bedrijf niet meedoet aan de beurs.