In 2018 richtte ADLER, de Oostenrijkse marktleider op het gebied van houtbescherming en houtlakken, een bv in de Benelux op. Vanuit het Brabantse Heeze levert ADLER Benelux zijn producten aan klanten in Nederland, België en Luxemburg. Drie jaar na de oprichting maakt Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux, middels een persbericht een positieve tussenbalans op – en kijkt terug op de succesvolle introductie van het duurzame green assortiment.

Keur aan producten

ADLER voert een naar eigen zeggen hoogwaardig en compleet assortiment aan verven, lakken en houbeschermingsmiddelen voor de houtbouw, meubelmakers, timmerindustrie en meubelproducenten. Een belangrijke pijler in het assortiment van ADLER zijn milieuvriendelijke lakken op waterbasis: meer dan twee derde van alle ADLER-producten wordt op waterbasis geproduceerd, vele daarvan met een groot aandeel natuurlijke en duurzame grondstoffen. Een aantal producten uit het assortiment van ADLER heeft het duurzaamheidskeurmerk Cradle to Cradle, en de Aquawood coatings voor ramen van ADLER voldoen aan alle eisen van het KOMO-certificaat. “ADLER is een pionier op het gebied van milieuvriendelijke laksystemen en houdt zich al vier decennia bezig met de ontwikkeling van hoogwaardige lakken op waterbasis”, aldus directeur Cremers. “Met deze expertise en ons veelzijdige assortiment aan kwaliteitsproducten zijn wij het juiste adres wanneer het gaat om de duurzame veredeling van hout.”

Nieuw duurzaam assortiment

Sinds kort voert ADLER het green assortiment, dat alleen bijzonder duurzame coatings bevat. Alle producten in dit assortiment worden gekenmerkt door een uitstekende ecologische balans en een laag VOC-gehalte. Daarnaast bevatten ze geen giftige stoffen en stoffen die gevaarlijk zijn voor het milieu. De verven en lakken worden klimaatneutraal geproduceerd op de productielocatie van ADLER in Schwaz (Tirol, Oostenrijk). De hoge duurzaamheidsstandaard wordt gegarandeerd door een objectief certificeringsproces waaraan alle green producten in het laboratorium van ADLER worden onderworpen: alleen coatings die op het gebied van milieu, gezondheid, veiligheid en levensduur uitstekend scoren, worden in het green assortiment opgenomen.

Advies van experts

Met een consequente duurzaamheidsstrategie en een constant hoge productkwaliteit weet ADLER sinds drie jaar ook in de Benelux hoge ogen te gooien. Steeds meer meubelmakers en industriële meubelproducenten, kozijnproducenten en houtbouwbedrijven vertrouwen op de kwaliteitsproducten van ADLER. Daarvoor zorgt het zeskoppige team in Heeze. “Hier in Heeze bevinden we ons vlak bij onze klanten en kunnen we ze voorzien van uitstekende service – met kleurstalen, technisch advies en praktijkgerichte trainingen”, legt Leon Cremers uit. “We streven er immers naar onze klanten niet alleen te voorzien van hoogwaardige beschermingsmiddelen, maar willen hen ook als servicepartner in het gehele proces terzijde staan.”

Leon Cremers

ADLER – Door onze aderen stroomt verf

Met 630 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag de dag onder leiding van Andrea Berghofer in handen van de derde generatie. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz (Tirol) naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. In 2018 werd in Heeze ADLER Benelux opgericht; daarnaast heeft ADLER verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije.

ADLER is als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100% klimaatneutraal sinds 2018. Met behulp van een groot aantal maatregelen heeft ADLER zijn ecologische voetafdruk tot een minimum weten te beperken. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe klimaatbeschermingsprojecten.

www.adler-verven.nl