COREtec® Floors, voorstander van sportieve ontwikkeling bij jonge mensen, kondigde recent de samenwerking aan met de jonge Belgische zeiler Henri Demesmaeker. Samen met zijn compagnon Charles Dorange, richtte hij het zeilteam ‘Blueshift Sailing Team’ op, waarmee ze in 2023 al aan 3 wedstrijden deelnamen met hun foiling boot. Met dit type zeilboot vlieg je als het ware boven het water, gedreven door de wind.

Henri Demesmaeker, een 22-jarig zeiltalent, heeft al indrukwekkende prestaties geleverd in de internationale zeilwereld, waar hij al actief was in landen zoals Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland en Frankrijk. Hij bevindt zich in de top van ’s werelds topzeilers, waaronder wereldkampioenen en Olympische medaillewinnaars. Als stuurman is hij de eerste Belg ooit die deelneemt aan dit circuit.

“Het partnership met COREtec® Floors is tot stand gekomen vanuit een gedeelde passie voor zeilen en technologie”, vertelt Henri Demesmaeker. “Het bedrijf zet in op innovatie en constante verbetering van hun watervaste vloeren. Dat is exact wat wij, in de zeilwereld, ook doen om met onze boten sneller te gaan op het water. Want technologie speelt naast een grote passie voor water, wind, avontuur en competitie een zeer belangrijke rol.”

COREtec® Floors erkent de waarde van sport bij de fysieke en persoonlijke ontwikkeling van jongeren en ondersteunt hen graag met de middelen en aanmoediging die ze nodig hebben om te groeien in hun sportieve inspanningen. Het vloerenbedrijf engageerde zich eerder al voor meerdere internationale atleten en sportclubs, waaronder onder andere Basketbalclub Filou Oostende (België), USTours Rugby (Frankrijk) en skischansspringer Valtteri Holopainen (Finland).

Eind juni nam Demesmaeker met het Blueshift Sailing Team deel aan de Foiling Week op het Gardameer in Italië, dat plaatsvond van 28 juni tot 1 juli. Met de uitstekende prestaties tijdens deze wedstrijd, staat het team momenteel op de derde plaats in het seizoensklassement voor de laatste twee wedstrijden. Met zijn talent en vastberadenheid vertegenwoordigt Henri niet alleen zijn geboorteplaats Knokke-Heist, maar ook de Belgische zeilgemeenschap.

“Het is een enorme eer om op dit niveau te kunnen concurreren en deel uit te maken van de internationale zeilgemeenschap. Ik ben enorm trots op mijn prestaties tijdens de Foiling Week en ik ben dankbaar voor de steun van mijn familie, vrienden en coach, en natuurlijk onze partner COREtec® Floors,” aldus Henri. “We zijn nu volop aan het trainen voor de volgende uitdaging Grand Pavois in het Franse La Rochelle, en de finale van het seizoen in het Spaanse Murcia tijdens de Grand Prix Foiling op Mar Menor. We zijn vastberaden om de ETF26 series wedstrijden te winnen!”