Er is een tijd van komen, en er is een tijd van gaan. Maar er is ook een tijd voor verandering en innovatie! Floer heeft namelijk haar Walvisgraat PVC collectie een MEGA make-over gegeven, waarbij er een handvol vloeren in het assortiment zijn vervangen door zeven prachtige nieuwe kleuren. Tijdens de make-over heeft Floer alle Walvisgraat PVC vloeren laten afwerken met de revolutionaire MEGAMAT afwerking. Door deze afwerking zijn de XL visgraat PVC vloeren niet alleen mat, maar durft Floer zelfs mee te stellen dat ze de aller matste PVC vloer van Nederland in het assortiment hebben.

Bij de make-over van de Walvisgraat PVC collectie zijn vijf kleuren uit het assortiment gehaald. Deze oudere kleuren zijn vervangen met drie verbeterde bestaande kleuren, en vier volledig nieuwe kleuren! In combinatie met het welbekende Orka Onbehandeld bestaat de collectie nu uit acht prachtige vloeren – maar wel met een F natuurlijk. De nieuwe kleuren spelen in op de meest actuele trends binnen de vloerenmarkt; verschillende lichte bruintinten, noestvrij of juist levende eiken patronen. Er is voor ieder wat wils!

Zoals eerder benoemd heeft Floer haar nieuwe Walvisgraat PVC vloeren laten uitrusten met de MEGAMAT glanswaarde. Deze unieke afwerking, samen met de extra grote plankafmeting van 91,4 bij 15,2 cm, is een uitkomst voor interieurontwerpers en liefhebbers van PVC. “Binnen het interieurontwerp zijn PVC vloeren zeer geliefd, maar de reflectie van zon is vaak een nadeel van kunststof vloeren.” aldus Jet Klis, manager marketing bij Floer. “Wij zijn ervan overtuigd dat de MEGAMAT afwerking ervoor zal zorgen dat reflectie van zonlicht geen schijn van kans maakt op deze luxe vloeren!”

Duurzaamheid is al één van de vele focuspunten van Floer – daarom is het niet gek dat alle producten die het vloerenmerk verstrekt verschillende keurmerken hebben. In vergelijking met de oude walvisgraat vloeren hebben de nieuwe kleuren aanzienlijk meer keurmerken. De verouderde kleuren waren al uitgerust met keurmerken die aantonen dat ze ftalaat vrij zijn, en dat er geen schadelijke weekmakers worden gebruikt. De nieuwe vloeren hebben nu een ISO keurmerk (ISO 14001) welke aantoont dat er een norm is gesteld wat betreft milieumanagement tijdens de productie. Daarnaast kan men denken aan keurmerken zoals Eurofins Gold, Green Guard Gold en FloorScore.

De nieuwe kleuren zijn nu al, twee weken na lancering, een daverend succes. Terwijl er nog druk wordt gewerkt om de showroomborden in de winkel te krijgen, staan dealers al te popelen om de nieuwe kleuren te kunnen presenteren aan de klanten die er al voor binnen lopen. Volgens Floer zijn er na de vernieuwing van de collectie al meer dan 50 proefstalen aangevraagd, en is er meer dan 1.000 m2 van de nieuwe kleuren verkocht. Bekijk de onderstaande video van de aankondiging van deze make-over: