Het hoofdgebouw van de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden is onlangs heel fraai uitgebreid met een licht overgoten, ‘groene’ nieuwbouw.  Naast duurzaamheid, is het stimuleren van ontmoetingen en het samenbrengen van studenten en docenten een belangrijk onderdeel in het ontwerp. In het midden van de centrale hal kan geklommen, gezeten, gelegen en gebouwd worden met de kubusvormige elementen.

De lange houten trap en de wanden zijn deels met planten begroeid, net als de pui, en op de vloer zie je een groen grasveld geprint op een Flotex Vision vloer van Forbo Flooring. Verder heeft BRTArchitecten verschillende ontmoetingsplekken gecreëerd en deze een eigen landschap gegeven. Zo is er een gebied met een maisveld, een tropisch regenwoud en een deltalandschap. Ook deze landschappen zijn allemaal geprint op Flotex Vision en vormen zo een mooie aandachtstrekker in de ruimte. Naast Flotex Vision is gekozen voor Flotex Metro en CO2-neutraal geproduceerd Marmoleum Real, ook van Forbo.

Flotex is een zachte vloer, maar toch gemakkelijk schoon te maken (zowel droog als nat). Daarnaast vangt Flotex met haar vezels fijnstof wat goed is voor het binnenklimaat, dempt het geluid, zorgt het dus voor een sfeer waarin je je goed kunt concentreren en worden bij/voor de productie gerecycle PET-flessen en oude visnetten gebruikt.

De foto’s zijn van Michael van Oosten.