Uzin Utz Nederland bv (voorheen Unipro bv) is eigenaar geworden van zowel Forinn bv als Bosgoed Groothandel bv. De beide bedrijven zullen per direct worden aangestuurd door Harry Elshof, die als directeur van Bosgoed Groothandel bv, ruime ervaring heeft binnen de branche en klanten en producten goed kent. Voorlopig zullen de bedrijven ongewijzigd en los van elkaar functioneren.

Forinn en Bosgoed zijn onderdeel van Uzin Utz Nederland, maar zullen onafhankelijk van Uzin Utz Nederland in de markt opereren. Harry Elshof zal als directeur/aandeelhouder de komende tijd onderzoeken waar synergie behaald kan worden, met als doel de dienstverlening van beide groothandelsbedrijven te optimaliseren. Richard Bosveld, de huidige directeur van Forinn, concentreert zich verder op zijn andere bedrijf, Estillon bv, waarmee hij internationale groeiplannen heeft.

Door deze overname ontstaat een groothandelscombinatie met landelijke dekking en vestigingen op strategische locaties. Hierdoor zal de groothandel nog beter in staat zijn om aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen, zo stelt men in Haaksbergen.

De concentratie van groothandels is iets waar men in de markt al enige jaren over spreekt. Met deze samenvoeging en overname lijkt dit nu daadwerkelijk te zijn ingezet. Ik ben benieuwd hoe de andere grote tussenhandelaren zullen reageren op deze historische stap. Het gebeurt niet dagelijks dat twee bekende groothandels tegelijk worden overgenomen en het is al helemaal bijzonder dat dit gebeurt door een fabrikant.