Vorige week heeft het Bona team een druk bezochte productpresentatie in het Van der Valk hotel in Eindhoven gehouden. Meer dan vijftig vakmensen namen de moeite om naar Eindhoven af te reizen en zich bij te laten praten over schuurmaterialen en -technieken, een update over de ontwikkelingen op het gebied van de Bona Craft olie 2k en als noviteit een uitgebreide demonstratie over het borstelen van vloeren met de Bona Flexisand 1.9. Raymond van Harmelen, vertegenwoordiger voor de regio Zuid Nederland vertelt:

“Vanuit de markt ontvangen wij nog bijna wekelijks vragen over welk schuurmateriaal te gebruiken om het juiste schuurresultaat te bereiken. Omdat wij al jaren marktleider zijn op het gebied van schuurmaterialen blijft het ook een uitdaging om zoveel mogelijk vakmensen te voorzien van de juiste informatie. Waar je vroeger alleen aluminium oxide schuurkorrels had, de vertrouwde rode banden en schijven, zien we sinds jaren een verschuiving naar steeds hoogwaardiger schuurmateriaal, met name naar het “Bona Blauw” 8300 serie: een ultieme mix tussen zirkonium en silicium carbid. Dit materiaal wordt in een unieke samenstelling geproduceerd door SIA in Zwitserland met als enig doel om het allerbeste eindresultaat op houten vloeren te bereiken. Maar daarnaast zijn er nu ook keramische schuurmaterialen, voor de aller moeilijkste en meest uitdagende vloeren (Bona 8700 serie, grijze banden en schijven in P36 en P50). En als meest hoogwaardige oplossing zijn er schijfjes van 150 mm doorsnee met heuse Poly Crystal Diamonds, het hardste materiaal ter wereld; kunstmatige diamantdeeltjes van gelijke grootte, speciaal ontwikkeld voor de allergrootste uitdagingen. Denk daarbij aan keramische UV-lakken, graniettegels waarop gelijmd moet worden of het ultieme krasvrij polijsten van vloeren vóór het in een kleurolie zetten.” Middels een uitgebreide presentatie werd vervolgens verder in gegaan op de specifieke eigenschappen van de diverse schuurmaterialen, ondersteund door praktijktests.

Daarna was het woord aan Eric Tersteeg, Country manager Regio West. “Ik ben hier naartoe gekomen om een interactie met jullie op te starten. Hoe zijn jullie ervaringen tot nu toe, wie gebruikt de Craft Olie van Bona inmiddels, hoe verwerken jullie vakmensen de olie en wat zijn jullie ervaringen tot nu toe?” Hij vervolgt: “Zoals van ons bekend is luisteren wij graag en aandachtig naar de mensen die met onze producten werken om in de toekomst producten te kunnen blijven ontwikkelen die aansluiten op de behoeften uit de markt”.

Tot slot had Eric ook nog een nieuwtje: “Het heeft even geduurd, maar in de loop van deze maand krijgen we eindelijk de langverwachte kleinere verpakking van 400 ml ter beschikking. Voldoende voor zo’n 20-40 m2 vloeroppervlak, precies datgene waar onze klanten op zitten te wachten”.