De tapijtleveranciers verenigd bij brancheorganisatie Modint hebben gezamenlijk de website zomooiistapijt.nl – een zachtere wereld begint onder je voeten – gelanceerd.

Hier vinden bezoekers informatie en inspiratie over alle soorten zachte vloerbedekking. Er wordt vooral gesproken over de vele voordelen van tapijt en waar de tapijtbranche momenteel staat op het gebied van duurzaamheid, een onderwerp dat voor de consument steeds belangrijker wordt.

Over de consument gesproken, die zoekt sinds vorig jaar meer online over tapijt en andere gerelateerde producten voor in en om het huis. Uit de Vloerbedekking Trendmonitor 2020 blijkt dat het zoekvolume in de eerste helft van 2020 met 67% is gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat thuiswerken al even de norm is. Volgens representatief onderzoek van INretail in samenwerking met Markteffect (juni 2021) is thuiswerken dan ook een blijvertje. Een uitstekend moment dus om als sector tapijt onder de aandacht te brengen. De vernieuwde website maakt onderdeel uit van een bredere promotiecampagne.