De nieuwe bijgewerkte 2022 editie van de Aanbevolen Lijm Gids (RAG®) van F. Ball is onlangs van de drukpersen gerold. De Britse fabrikant van egalines en vloerlijmen heeft er de allernieuwste vloerafwerkingen in opgenomen die fabrikanten vorig jaar op de markt brachten. Ook de kersverse LVT-lijm Styccobond F58 PLUS die het bedrijf vorig jaar lanceerde staat in de nieuwe editie.

Met de Aanbevolen Lijm Gids (RAG®) 2022 kunnen vloerenprofessionals snel nagaan welke vloerlijm van F. Ball het meest geschikt is voor welke vloerafwerking. Een indrukwekkende 6,000 afwerkingen, van meer dan 200 bekende internationale merken. Of het nu gaat om LVT/vinyl, pvc, tapijt, tapijttegels, laminaat, hout, kurk, de gids biedt vloerenprofessionals het meest uitgebreide naslagwerk dat er is voor het kiezen van de juiste vloerlijm.

De Aanbevolen Lijm Gids (RAG®) is verkrijgbaar als gedrukt boekje. De digitale versie wordt het hele jaar continue bijgewerkt en is toegankelijk via de website van F. Ball. Dit geldt ook voor de handige app die downloadbaar is via de Apple App Store of Google Play.

Styccobond F58 PLUS, de nieuwste vloerlijm van F. Ball en nu ook opgenomen in de gids, kan op diverse manieren worden verwerkt. Bij natte verlijming worden LVT planken direct in de natte lijm gelegd. Bij een ‘drukgevoelige’ verlijming, laat je de lijm eerst drogen voordat je gaat leggen. Het voordeel van de laatstgenoemde methode is dat de vloer meteen beloopbaar is en de ruimte direct in gebruik genomen kan worden. De versterkende vezels in de formulering bieden uitstekende weerstand tegen zijwaartse bewegingen, zodat planken stevig op hun plaats zitten en schuiven beperkt blijft. Zelfs de grotere maten van 90x90cm of 1x1m.

De aanbevelingen in de lijmgids komen tot stand na een grondig testproces van 54 dagen in de eigen ultramoderne testfaciliteiten van F. Ball in Engeland. Pas als ook de fabrikant van de vloerafwerking zijn akkoord geeft wordt de aanbeveling gepubliceerd. F. Ball staat zo achter de adviezen in de gids, dat ze op iedere aanbeveling garantie geven. Zolang de vloerenprofessional het advies voor vloervoorbereiding en installatie opvolgt, geldt de garantie voor de gehele levensduur van de vloerinstallatie.

Darren Kenyon, Sales Director bij F. Ball, over de Aanbevolen Lijm Gids®: “Ons team streeft er continue naar om aan de behoeften van vloerenprofessionals te voldoen. Ze werken nauw met ze samen en ontwikkelen producten op basis van hun feedback. Ook worden nieuwe vloerafwerkingen die recentelijk op de markt zijn gebracht daarin meegenomen. Het is absoluut noodzakelijk dat vloerenstoffeerders het volle vertrouwen hebben dat hun lijmkeuze de juiste is. De Aanbevolen Lijm Gids ® is er om die keuze gemakkelijker te maken. De merken en kwaliteiten vloerafwerking met hun bijbehorende lijmadvies zijn snel in de gids te vinden. Via de app die je op je mobiel kunt downloaden heb je bovendien alle informatie altijd bij de hand. De Aanbevolen Lijm Gids is uniek. Raadpleeg de gids voor gegarandeerd succes.”

Om een gedrukt exemplaar van de gids te ontvangen stuur een email naar informatie@f-ball.nl of bel Bob van Wort op 06-8281 2840.   www.f-ball.com/nl