PCI Augsburg GmbH werd voor de tweede maal achtereen onderscheiden als Onderneming van het jaar, en bereikte in de categorie Bouwchemie opnieuw de eerste plaats. Doorslaggevende criteria waren prijs-/kwaliteitverhouding, klantvertrouwen, service-kwaliteit en duurzaamheid. PCI Augsburg is onder andere producent van de producten van Thomsit.

Al in januari van het afgelopen jaar was PCI Augsburg GmbH uitgeroepen tot “Onderneming van het jaar 2022”. Voor het actuele onderzoek werden 19.000 ondernemingen gedurende de onderzoeksperiode van 1 februari 2021 tot 31 augustus 2022 geanalyseerd. Met 100 van 100 mogelijke punten bereikte PCI opnieuw de eerste plaats in de categorie Bouwchemie.

Het IMWF, het Duitse instituut voor management en economisch onderzoek, voerde de meta-analyse “Onderneming van het jaar 2023” uit in opdracht van Focus Money en Deutschland Test. Het instituut bekroonde de ondernemingen die in de afzonderlijke onderzoeken “Prijswinnaar 2022“, “Grootste vertrouwen 2022”, “Klantenfavoriet 2022”  “Duitslands beste – Duurzaamheid 2022” bijzonder hoge ogen hadden gegooid.

“We zijn enorm trots dat we voor de tweede maal opeenvolgend de eerste plaats met het maximale aantal punten hebben behaald. De categorieën van de vier onderzoeken zijn voor onze onderneming van essentieel belang, want het zijn exact de criteria waarop bij PCI de nadruk ligt: kwaliteit, merkvertrouwen, uitstekende service en duurzaamheid. De nieuwe bekroning is voor ons een bevestiging van de continuïteit van onze dienstverlening”, aldus een enthousiaste Stephan Tschernek, hoofd Marketing van de PCI Groep.

De criteria van deze vier onderzoeken zijn de prijs-/kwaliteitverhouding, het klantvertrouwen resp. de geloofwaardigheid van ondernemingen en merken (deugdelijkheid, aanbeveling, vertrouwen), de service-kwaliteit en duurzaamheid (er wordt niet alleen rekening gehouden met de ecologische, maar ook met de economische en sociale duurzaamheid). De methodiek is gebaseerd op het zogenaamde social listening, met  de nadruk op tonaliteit en reikwijdte. Hierbij werden in totaal enkele honderden miljoenen online-bronnen geregistreerd en geanalyseerd. Elk van de vier bovengenoemde categorieën draagt voor 25% bij aan het eindresultaat. De onderscheiding “Onderneming van het jaar 2023” wordt op basis van het totale aantal bereikte punten in de totaalranking toegekend. De berekening van de puntenwaarde gebeurt per branche, op een schaal van 0 tot 100 punten. De desbetreffende branchewinnaar krijgt 100 punten, en vormt hiermee de benchmark voor alle andere onderzochte ondernemingen binnen de branche. Het onderzoek kan online en via de volgende link worden opgevraagd: https://deutschlandtest.de/rankings/unternehmen-des-jahres