Tijdens de komende Salone del Mobile in Milaan (9-14 april) lanceert Carpet Sign de FREEDOM collectie: karpetten ontworpen door bekende ontwerpers, zoals Richard Hutten, Joep van Lieshout, Studio Makkink & Bey en architectenbureau MVRDV. Uitgesproken kleden met uitgesproken patronen en kleuren.

Irma Boom, Joep van Lieshout, Sabine Marcelis,Studio Makkink & Bey (Rianne Makkink, Jurgen Bey), Christien Meindertsma, Jólan van der Wiel, MVRDV architects (Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries),  Richard Hutten en Wim Bos. Zo luidt het volledige namenlijstje van FREEDOM. Het is te zien bij Alcova aan de Via Popoli Uniti 11-13 in Milaan. Hutten, die de serie in goede banen heeft geleid: “De opdracht was om binnen de grenzen van de productiemogelijkheden de uiterste grenzen op te zoeken. Persoonlijke interesse en fascinaties moesten terug te zien zijn in de kleden. Juist nu in een tijd van muren bouwen en in de gevangenis terechtkomen voor een uitgesproken mening hebben ontwerpers behoefte aan een platform voor hun vrije gedachten. Carpet Sign is een fantastisch bedrijf dat deze mogelijkheid biedt.” Op de foto het kleed Tropical Tapestry van Van der Wiel, die verwacht dat Nederland een tropisch klimaat te wachten staat.

CEO Feico Dieudonne van het Brabantse bedrijf: “Ik ben zeer tevreden over deze collectie. Door te werken met deze geweldige ontwerpers hebben wij onze grenzen moeten verleggen en hebben we veel van hen geleerd.Deze collectie laat goed zien waar wij als fabrikant en merk voor staan en dat we inmiddels de stap naar het design hebben genomen.” De verschillende kleden zijn inderdaad bijzonder en onderscheidend van kleur, patroon en structuur. Gaat dat zien in Milaan!