Een van de leveranciers van groothandel Headlam is het Franse merk Gerflor. Er is net een nieuwe collectie gearriveerd bij het bedrijf uit Zutphen.

“Gerflor lanceert nieuwe kleurtinten verkrijgbaar in 300 opties! Deze nieuwe vloeren hebben een ultra matte finish en een beschermende laag om krassen te voorkomen. Zo gaat de vloer extra lang mee. De Creation 55 Acoustic en Creation 55 Dry back hebben we in een display gepresenteerd. Deze display is verkrijgbaar met prachtige achterwand.”

Kenmerken van de Creation 55 collectie zijn:

  • Volledige Rigid plank technologie
  • XL plank 1,5 m : moderne vloer
  • Kristallen slijtlaag met een authentieke look
  • Hoge definitie van design & gestructureerd reliëf dat ultra-realistisch is
  • 4 Afgeschuinde randen : tegels & planken effect
  • ProtecShield™ met een natuurlijke look
  • Akoestische onderlaag geïntegreerd voor 19dB isolatie

De vloeren zijn voorzien van ProtecShield™ met verbeterde weerstand tegen krassen en vlekken en gemakkelijk te reinigen. Ook is er een volledige Rigid plank technologie: geen zichtbare doordrukking bij onregelmatigheden. Het rigid board is geschikt voor ingrijpende renovatie en direct bevestigbaar op keramiek met voeg (<8mm/<3mm). Lijmvrije installatie: installatie in bewoond gebied en tot slot: een akoestische onderlaag met een geïntegreerde 19dB isolatie. De vloeren vallen overigens in klasse 33: ook geschikt voor commerciële toepassingen.

Creation 55 wordt in Europa gemaakt uit 35 procent gerecyclede stoffen en is als vloer volledig recyclebaar aldus de fabrikant. Naar eigen zeggen is deze rigid 30 procent lichter dan andere soortgelijke vloeren in de markt. Ftalaat en formaldehyde vrij voldoet de vloer ook aan REACH en is er een door derden onafhankelijk opgesteld EPD (productdossier) opvraagbaar waarin een LCA (life cycle analysis) is opgenomen.