Een nog betere indeling van de hallen en met een nieuw onderdeel: Carpets & Rugs. Hiermee verwelkomt Messe Frankfurt deelnemers en bezoekers van de editie van Heimtextil van 9 tot en met 12 januari in Frankfurt. Om het voor exposanten nog aantrekkelijker te maken om mee te doen hanteert de organisatie een aantrekkelijke vroegboek korting tot 22 maart, 2023.

In 2024 zal de beurs volgens de organisatie nog aantrekkelijker zijn om te bezoeken door een betere indeling van de hallen. De hallen 3 (groot, licht en populair) en 5 (helemaal nieuw) doen dan ook mee. In hal 3.0 staan de productgroepen Wall Decoration, Textile Technology, Textile Designers en de Heimtextil Trends 24/25. Hier komen creativiteit en vernieuwing bij elkaar. Window & Interior Decoration is te zien in hal 3.1, de bovenverdieping dus. Meubelstoffen staan in hal 4 en het nieuwe segment Carpets & Rugs staat in hal 5.1 en dit is opmerkelijk want min of meer tegelijkertijd is er de DOMOTEX in Hannover dus wordt het spannend om te zien welke tapijt en karpetleveranciers in Frankfurt staan. Hal 5.1 is aangesloten op het rolpadensysteem Via Mobile dus bezoekers kunnen snel van de ene naar de andere hal lopen.

Fibres & Yarns werd dit jaar succesvol gelanceerd als productgroep en is in 2024 in een nog meer uitgebreid formaat samen met Interior.Architecture.Hospitality en Decorative & Furniture Fabrics te zien in hal 4.0. Voor Smart Bedding, Beautiful Living, Bed & Bath Fashion, Asian Excellence en Asian Selection zijn er de hallen 10, 11 en 12 in het westelijke gedeelte van het grote beurscomplex in Frankfurt.

Heimtextil biedt dus vroegboek korting aan tot 22 maart 2023. Tot nu toe is het zo dat sommige bedrijven die in 2023 niet meededen zich nu al hebben opgegeven voor 2024, aldus de organisatie. Zo belangrijk zien zij dit internationale platform. Wat betreft de kleden en tapijt in hal 5.1, deze zijn er als handgemaakt en industrieel geproduceerd, matten, kleden en lopers. Er stonden altijd al een paar tapijtleveranciers, maar deze stonden verspreid over de gehele beurs. Nu dus niet meer. Ze staan nu overzichtelijk bij elkaar op nadrukkelijk verzoek van de bezoekers. Zij die interesse hebben in tapijt zijn groothandels, DIY zaken, meubelzaken en woonspeciaalzaken.

“Door karpetten als een aparte productgroep te presenteren voegen we waarde toe aan onze beurs voor inkopers. Van nu af aan staan alle aanbieders van tapijt bij elkaar in hal 5.1 en dit past prima bij de rest van het aanbod tijdens Heimtextil. De partijen die we tot nu toe hebben gesproken, zowel leveranciers als groothandels als retailers als de vakpers, zijn allemaal enthousiast over dit voornemen”aldus Bettina Bär, Directeur van Heimtextil.

Heimtextil 2023 was goed voor 44.000 bezoekers en 2.400 exposanten uit 129 landen. Meer dan 90 procent van de bezoekers en meer dan 80 procent van de exposanten hebben naar eigen zeggen hun doelen voor de beurs bereikt tijdens Heimtextil 2023. Nieuwe trends, nieuwe contacten, nieuwe inspiratie, netwerken en ook gewoon ouderwets inkopen gebeurde allemaal tijdens de afgelopen editie. Dat strookt met het feit dat 72 procent van de bezoekers een leidinggevende functie had. Iedereen kijkt uit naar de editie van volgend jaar, van 9 tot en met 12 januari 2024. Meer info:  heimtextil.messefrankfurt.com