Nog groter, nog internationaler, nog hogere kwaliteit: dit is hoe Carpets & Rugs zich als een succesvol onderdeel van Heimtextil gaat presenteren in januari 2025, zo stelt de beursorganisatie Messe Frankfurt. Er zijn al twee keer zoveel aanmeldingen, er is een halruimte bijgekomen en er zijn sterke merken met nieuwe producten die hun opwachting maken in Frankfurt.

Carpets & Rugs vindt pas over zes maanden voor de tweede keer plaats als onderdeel van Heimtextil en de voortekenen zijn dus zeer positief, zo ziet men in Frankfurt. “Nu al twee keer zoveel aanmeldingen is een duidelijk signaal vanuit de markt. De branche heeft behoefte aan een centraal, sterk en internationaal platform voor tapijt. We hebben goed geluisterd naar de feedback van de vorige keer, nu breiden we het aanbod verder uit en tonen dit aanbod meer gestructureerd dan in 2024”, aldus Heimtextil directeur Bettina Bär. Naast hal 5.1 komt nu ook hal 5.0 erbij met handgeweven tapijt van hoge kwaliteit en internationale landenpaviljoens. Machine geweven collecties, garens, vezels en technologie staan in hal 5.1, plus matten, handgeknoopte karpetten en schoonloopsystemen. Er komt een nieuw tapijtgedeelte in samenwerking met Ragolle Rugs, de Belgische branchevereniging Fedustria en enkele andere leden van Fedustria.

Namen die al hebben toegezegd om mee te doen aan Carpets& Rugs 2025 zijn onder andere Bhadohi Carpets (India), Balta Home (België) en Kaleen Lifestyle (India) die alle drie voor het eerst meedoen. Merken als Lalee OHG (Duitsland) en Heritage Overseas (India), Mittal International (India), Oriental Weavers Group (Oriental Weavers Carpets, EFCO, MAC Carpet, Egypt), Ragolle Rugs (België), Rugs in Style (India), The Rug Republic (India), Tufko International (India), Universal XXI (Spain) en Vini Décor (India) waren er de vorige keer ook al bij. Infloor-Girloon (Duitsland) en Paulig (Duitsland) met handgeweven producten hebben zich ook aangemeld vanuit de decoratieve zijde van Heimtextil. Fedustria en de evenknie uit Tunesië, Office National de L’Artisanat, hebben een landenpaviljoen in Frankfurt.

Een extra hal betekent ook extra content voor presentaties en lezingen tijdens de beurs. Netwerken hoort bij het bezoeken van beurzen en net als in januari van dit jaar gebeurt dit in de Carpet Lounge tussen hal 5.1 en hal 6.1. Er werd hier inderdaad veel gebeld en gepraat in deze lounge tijdens de eerste editie van Carpets& Rugs.

Heimtextil 2025 is van 14 tot en met 17 januari 2025. www.heimtextil.messefrankfurt.com