Huisdieren brengen leven in huis en daar houden we van! Maar vraag je je af welke vloer de beste keuze is voor zowel jou als je huisdier? Je wilt waarschijnlijk een gemakkelijk te onderhouden vloer die bestand is tegen de modderige poten van je hond en de krabben van je kat. Ontdek waar je op moet letten bij de aankoop van een huisdiervriendelijke vloer en enkele tips om je vloer lang mooi te houden.

Je wilt geen krassen op je vloer na een speelsessie met je huisdier. Kijk uit naar krasbestendige vloeren die bestand zijn tegen de scherpe nagels van je huisdier. Kies een vloer die het gemakkelijk maakt om vlekken weg te vegen, of het nu modderige pootafdrukken betreft of iets anders dat je viervoeter mee in huis brengt. Je huis schoonhouden is net dat beetje moeilijker met een huisdier, dus kies een vloer die gemakkelijk te reinigen is. Kies voor kleuren en dessins waarbij stof en haar niet zo opvallen. Het is beter om te gaan voor gespikkelde dessins dan bijvoorbeeld een kraakheldere witte vloer.

Al met al zegt Quick-Step: PVC is wellicht de beste keuze op vlak van prestaties voor je huisdiervriendelijke vloer. “Onze Alpha PVC-vloeren zijn zeer kras- en vlekbestendig. Bovendien heeft PVC ook geluidsabsorberende eigenschappen, waardoor het geluid van je huisdier dat over de vloer loopt wordt getemperd. Maar geen zorgen, je hoeft niet in te leveren op de schoonheid van je vloer. Binnen ons PVC-assortiment heb je een ruime keuze aan mooie steen- en houtdessins.”

“Onze laminaatvloeren zijn, net als PVC, zeer vlek- en krasbestendig. Bovendien hebben onze laminaatvloeren (vooral onze Capture-collectie) de meest authentieke laminaatdessins die echt hout zo dicht mogelijk benaderen. Hoewel laminaat minder geluidsabsorberend is dan PVC, is het een uitstekende keuze als je authentieke schoonheid wilt combineren met onderhoudsgemak.”

“Het zal je misschien verbazen te weten dat zelfs onze parketvloeren geschikt zijn voor huisdieren. De Wood for Life-technologie maakt onze parketvloeren veel vlekbestendiger dan die van de concurrenten. Deze innovatieve beschermlaag voorkomt dat vuil in het hout dringt en zorgt ervoor dat het hout er jarenlang als nieuw blijft uitzien. Bovendien biedt een parketvloer natuurlijk de meest authentieke uitstraling, aangezien je echt hout in huis haalt.”

5 extra tips om je huisdiervriendelijke vloer in topconditie te houden

  1. Creëer een entreegedeelte bij je voordeur met een deurmat en eventueel een doekje in de aanslag, zodat je de pootjes van je huisdieren na een wandeling in de regen gemakkelijk kunt afvegen voordat ze het huis binnenstormen.
  2. Gebruik alleen Quick-Step reinigingsmiddelen om de garantie van je vloer te beschermen!
  3. Ongelukken kunnen gebeuren … Zit er ondanks alles een diepe kras in je vloer? Geen nood, de Quick-Step herstelkit kan het in de meeste gevallen herstellen!
  4. Koop een onderlegger voor de water- en eetbakjes van je huisdier, want daar morsen ze regelmatig op de vloer. Zelfs als de vloer makkelijk te reinigen is, voorkomen is altijd beter dan genezen.
  5. Als je de schattige pootafdrukken van je vloer verwijdert, zorg er dan wel voor dat je dweil vochtig is – nooit drijfnat!