Nadat de laatste editie van de beurs Houtpro + voor de houtverwerkende industrie in 2017 voor het laatst heeft plaatsgevonden staat iedereen te popelen om over 4 weken los te gaan in de Brabanthallen in Den Bosch. Met 215 deelnemers uit zes landen kan men met recht spreken van een internationaal platform.

De editie van 2017 trok 199 deelnemers en daarna was het 5 jaar lang stil in de Brabanthallen begin november. De beurs vindt om de drie jaar plaats (want een nieuwe machine is niet zomaar ontworpen, gebouwd en getest en hetzelfde geldt voor een lijm of olie) en de corona pandemie zorgde voor twee jaar extra vertraging. Het is mede daarom dat de industrie staat te trappelen om hun innovaties te tonen aan het publiek in Den Bosch, van 1 tot en met 4 november aanstaande.

De organisatie verwacht veel enthousiaste bezoekers en baseert dit op het grote aantal pre-registraties op een maand voordat de beurs opent. Wat voor deelnemers geldt, geldt ook voor bezoekers: zij hebben 5 jaar lang de branche niet bij elkaar kunnen ontmoeten in Den Bosch, dus wil iedereen er weer bij zijn. Een andere bijzonderheid die bij gaat dragen aan het feestelijke gevoel: deelnemers moeten vooraf hun stand ontwerp laten zien aan de organisatie en er zitten heel veel mooie, uitnodigende, originele stands tussen. De deelnemers pakken dus uit na 5 jaar en ook het grote aantal aanvragen voor borrels op de stand getuigt hiervan.

Hoewel Houtpro + niet echt een beursthema heeft is het toch duidelijk waar de ontwikkelingen verder naar toe gaan in de houtverwerkende industrie. Machines voldoen aan het internet of things principe dat steeds verder wordt geoptimaliseerd. Gebruiksgemak staat centraal, zowel bij machines als materialen zoals plaatmateriaal (altijd goed vertegenwoordigd op de beurs). Water gedragen lakken en ecologisch verantwoorde, vaak recyclebare materialen zijn al jaren sterk aanwezig op de beurs. Hout, de basis van Houtpro +, is uiteraard van zichzelf al een duurzaam en ecologisch verantwoord bouwmateriaal.

Geen beurs zonder randprogramma en in het geval van Houtpro + 2022 is er een overzicht van de Maatwerk Awards en zullen studenten van het HMC ter plekke een tiny house afbouwen. Branchevereniging CBM is aanwezig en zal ook een borrel geven tijdens de beurs. Dat Houtpro + 2022 echt een beurs is die borrelt van het enthousiasme bewijst het feit dat 2 van de 3 deelnemers uit 2017 er weer bij is en dat er maar liefst 80 nieuwe deelnemers zijn. Het merendeel van de deelnemers komt uit Nederland, gevolgd door 37 Belgische exposanten, 13 Duitse, 4 Oostenrijkse en een Franse plus een Zweedse deelnemer. Daarmee laat Houtpro + 2022 zien een echte internationale beurs te zijn!

Houtpro + 2022 is van 1 tot en met 4 november 2022 in de Brabanthallen in Den Bosch.

houtproplus.nl