I4F, het bedrijf dat onder andere bekend is vanwege de eeuwige patent rechtszaken met concurrenten over klikverbindingen, brengt nu samen met Classen AquaProtect op de markt: een impregnatietechniek die HDF kernen van laminaatvloeren tot 75 procent waterafstotend maakt.

Hierdoor kunnen laminaatvloeren met een AquaProtect kern nog beter tegen waterschade. De technologie voldoet aan ISO 4760. De technologie is voor fabrikanten in licentie verkrijgbaar via I4F. Volgens het bedrijf bespaart deze technologie op het gebruik van grondstoffen bij het produceren van laminaatvloeren. Bij een reguliere HDF kern is 20 procent meer hars nodig om vocht tegen te houden, aldus I4F. De techniek kan zo worden toegepast bij huidige productieprocessen zonder ingrijpende aanpassingen, aldus het bedrijf. AquaProtect wordt als een spray aangebracht op de kern en op de klikverbindingen.

De spray werd ontwikkeld door het bedrijf Riepe, een bekende naam in de houtverwerkende industrie. Op de foto John Rietveldt, CEO van I4F.