Bij INTR. is alles voor de parketteur verkrijgbaar: van het parket tot en met alle benodigdheden voor het leggen, afwerken, onderhouden én renoveren van parketvloeren. Denk bijvoorbeeld aan lijmen, lakken en oliën, maar ook aan machines, handgereedschappen en schuurmaterialen.

Sinds kort is INTR. exclusief verdeler van INPA parket in Nederland. Naast een breed assortiment met zowel trendy als klassieke vloeren staat INPA parket voor kwaliteit, duurzaamheid en continuïteit. Naast de houten vloeren van INPA levert INTR. onder andere, traditionele parketvloeren van Lieverdink en Multiplank visgraatvloeren en stroken van Barlinek.

‘Tijdens de INCODA hebben wij onze afnemers voor het eerst kennis laten maken met de vloeren van INPA Parket’, vertelt Product Manager Rick de Vries. “Ons idee dat wij met INPA iets unieks in handen hebben is op de beurs door onze klanten bevestigd. Het tropisch parket dat onder de naam “CHACO® WOOD” in zowel Duoplanken, Visgraat, Hoogkant en Massief parket wordt geleverd zorgt voor een trendy en levendige uitstraling van het interieur. Deze nieuwe tropische lijn is met applaus ontvangen door onze parketteurs. Ook hebben we in Gorinchem hoge ogen gescoord met de exclusieve eiken vloeren van INPA. En wat ook niet onbelangrijk is in deze tijd: INPA vloeren kunnen uit voorraad en met een afwerking naar keuze worden geleverd.”

INPA parketvloeren worden uit voorraad geleverd en naar keuze bij INPA in Bergen op Zoom afgewerkt (schuren, borstelen, lakken, oliën, roken). Rick vervolgt: “Doordat de afwerking direct bij de leverancier plaatsvindt en INPA eigenaar is van 30.000 ha bos in Bolivia, kan INTR. dit als exclusieve verdeler altijd uit voorraad leveren. INPA Parket gelooft, net als wij, sterk in geven en nemen van de natuur. Het eigen bos geeft de mogelijkheid om selectief te kappen en om duurzame overeenkomsten te sluiten met de bevolking. De producten van INPA zijn FSC® gecertificeerd en er is veel aandacht voor herbebossing.”

“Ook voor onze klanten zijn de INPA-parketvloeren waanzinnig interessant”, stelt de Vries. “We hebben een exclusief dealerbeleid. Dat betekent dat de INPA-vloeren beperkt verkrijgbaar zullen zijn. De parket-speciaalzaak die INPA opneemt in het assortiment heeft hiermee een prachtig natuurproduct in handen waarmee zij zich absoluut kunnen onderscheiden. Uiteraard zorgen wij ervoor dat zij volop ondersteund worden door ons team van productspecialisten. Ook zorgen wij voor displays, monstermateriaal en producttraining.”

Het assortiment van INTR. bestaat uit vier belangrijke hoofdgroepen: vloeren, vloertechniek, raamtechniek-decoratie en parket. Elke productgroep kent niet alleen zijn eigen Account Managers, maar heeft ook een gespecialiseerde Product Manager en een Marketeer. Rick: “Voor de productgroep parket zijn Frank Linde en Delano Hagebeek verantwoordelijk als accountmanagers. Als productmanager werk ik intensief samen met Frank en Delano, hierdoor kunnen onze klanten niet alleen rekenen op het beste advies, maar ook op de meest actuele collecties en de beste verkoopondersteuning.” Op de foto hierboven ziet u Rick en Frank.

De Vries: “Ook bij de 11 centraal gelegen INTR. Points kan de parketteur of ZZP-er terecht voor de nieuwe productlijn van INPA. In de inspirerende showrooms kan samen met de eindklant een keuze worden gemaakt uit de parketvloeren van INPA of van onze andere houtleveranciers. Uiteraard met een lekkere bak koffie erbij.”

Bij de INTR. Points is veel technische kennis aanwezig, want de filiaalmanagers van de INTR. Points zijn uitvoerig getraind. Bij specifieke vragen kunnen klanten altijd bij één van de gespecialiseerde accountmanagers terecht. Rick vervolgt: “Wat ook goed is om te weten: bij de INTR. Points kunnen de houten vloeren en andere producten afgehaald worden via de verwarmde magazijnen. Dus alles is direct klaar voor gebruik wanneer de klant het nodig heeft.”

Met de nieuwe parketvloeren biedt INTR. voor elk wat wils: diverse soorten hout, soorten vloeren, kleuren en afwerkingen. De producten van INPA zijn FSC® gecertificeerd en er is veel aandacht voor herbebossing. In de collectie van CHACO® WOOD zijn de mooiste Zuid-Amerikaanse houtsoorten uit de eigen bossen van INPA verzameld voor de Nederlandse parketteur. Met CHACO® WOOD biedt INTR. een unieke collectie waarin zowel de rust van het oerbos, de levendigheid van de natuur en de mooiste kanten van tropisch hout zijn vertegenwoordigd.

CHACO® WOOD is in verschillende fraaie kleuren en/of afwerking te verkrijgen in Duoplanken, Visgraat en Hoogkant parket. Met name het Hoogkant Parket is uitermate geschikt voor projectvloeren, zoals bedrijfshallen, hotels, scholen en vliegvelden. Deze vloeren worden gewaardeerd om hun hoge slijtvastheid en lange levensduur. De Vries: “Maar we zien ook een trend, Hoogkant parket wordt steeds meer gelegd in woningen vanwege de unieke sfeer: elke ruimte komt tot leven met een energieke Hoogkant Parketvloer.”

INTR. biedt met INPA ook een ruime collectie met exclusieve vloeren van (Europees) Eikenhout. Rick: “Van de duoplank Exclusive met een rustig tijdloze vorm tot aan de Oud Hout collectie, gemaakt van oude schuren. Dus hergebruik in optima forma en prachtig te combineren met een moderne inrichting. Uiteraard verkrijgbaar in diverse maten, afwerkingen en kleuren.”