Advertorial

Tijdens de komende editie is er veel nieuws te ontdekken bij het jaarlijkse vakevenement Interieur Collectie Dagen (InCoDa) in de Evenementenhal Gorinchem.

Vanaf aanstaande zondag presenteren 110 bedrijven en 200+ merken hun nieuwste collecties en innovaties, maar de organisatie van InCoDa opent ook haar eerste interieurfestival. Het festival is een combinatie van inspirerende presentaties, masterclasses, het tonen van nieuwe producten en festival hapjes en drankjes. Het vindt plaats met natuurlijk daglicht op de bovenverdieping van de Evenementenhal: Next Level.

Het centrale middelpunt van het festival is de trendpresentatie die stylist/designer Elke Bonnee en coach voor interieurprofessionals Marie-Gon presenteren. Ook aanwezig op Next Level is het HMC (Hout- en Meubileringscollege) met een presentatie van houten meubelen en een interieurontwerp project gecreëerd door (oud) studenten van het HMC. Daarnaast worden op het festival van InCoDa, de Stage, en in InCoDa’s Inspiratiecafé elke dag verschillende masterclasses gegeven op het gebied van de trends van 2023, de fysieke winkelbeleving, interieurfotografie, de mobiele winkel en meesters in het maken van een fijne omgeving.

Ook Vloeren Business Magazine / vabklad Mobilia / Interior Business Magazine organiseren samen met franchisegevers Decorette en Concepts & Companies Nederland (Colors@home, Voor Verf & Wonen, Voor Mooi Wonen, Cozy Homes en Otak) een paneldiscussie. Hierin wordt besproken hoe de toekomst van de retail eruit ziet en welke richting wij op gaan. En wat een retailer in de woning- en projectinrichting nodig heeft voor een succes van zijn of haar winkel in de toekomst.

Daarnaast krijgt het thema “duurzaamheid” ook speciale aandacht. Zo deelt Duurzame interieurstylist, Iris van Asselt, verschillende kansen en tips binnen deze trend tijdens de inspiratiesessie voor de “Retailer / Interieurprofessional van de toekomst”. Irma van Dalfsen, Designer collectie en duurzaamheid bij nieuwe deelnemer Vadain, en Sjoerd van der Lelie, Gordijnenatelier van der Lelie, bespreken de duurzame ontwikkelingen op het gebeid van gordijnstoffen en confectie. En nieuwe deelnemer Studio Wae deelt de nodige inspiratie op het gebied van “Maximale impact, zero wa(e)ste”.

Opvallend dit jaar is dat ook voor de projectinrichter en interieurarchitect verschillende sessies worden gegeven, waaronder de inspiratiesessie ‘Duurzame ontwerpkeuzes’ door Rudolph de Jong, CSR & Transition Specialist voor Unilin Flooring (IVC Commercial / Moduleo).

Het Festival wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal exposanten die hun nieuwste producten tonen. Dit zijn Akzo Nobel (met de merken Sikkens, Flexa, Cetabever, Hammerite en Alabastine), ARTE HOOKEDONWALLS, B&C Raamdecoratie, decoloop® – WoonTotaal, Eijffinger, Masureel, Moduleo, Rasch, Vadain en Vyva Fabrics.

Voor een compleet overzicht van het programma en kosteloos inschrijven voor een masterclass tijdens InCoDa, klik je hier.

Bestel je tickets hier kosteloos:

Voor meer informatie, klik hier.