F. Ball, de Britse fabrikant van vloerlijmen en egaliseermiddelen, staat met zijn laatste innovaties op de komende Interieur Collectie Dagen! Het hoogwaardige assortiment van het bedrijf optimaliseert het eindresultaat van vloerinstallaties, en houdt tevens rekening met vloerenstoffeerders die steeds meer onder tijdsdruk moeten werken.

Tijdens de beurs laat F. Ball het onlangs gelanceerde egaliseermiddel Stopgap 1500 AquaPro zien. Ook andere snelle installatieproducten waaronder reparatie- en uitvlakmiddel Stopgap Micro Rapid en nieuwe vloerlijm voor LVT en PVC, Styccobond F58 PLUS, komen aan de orde.

Stopgap 1500 AquaPro is ontwikkeld volgens de laatste technologie. Een hoogwaardig egliseermiddel dat direct op oude lijmresten kan worden aangebracht, waaronder bitumen, fixatie voor tapijttegels en keramische tegels. Mechanische voorbereiding is hierdoor niet meer nodig. En omdat ook vooraf primeren niet meer nodig is, is het grote voordeel een geweldige besparing van zowel tijd als geld. Met zijn snelafbindende en sneldrogende eigenschappen is de eglisatie bovendien al in 60 minuten beloopbaar en al na vier uur te beleggen.

Stopgap Micro Rapid is een ultra-fijnkorrelig, flexibel, sneldrogend reparatie- en uitvlakmiddel voor een naadloze vloerafwerking. En met sneldrogende, met vezels verrijkte vloerlijm Styccobond F58 PLUS kunnen vloerenexperts afwerkingen van LVT en PVC reeds na vijf minuten inleggen. De vezels in de lijm bieden weerstand tegen zijwaartse beweging van de vloerdelen, waardoor tegels en planken tijdens het leggen op hun plaats blijven en schuiven beperkt blijft. Een ‘must’, vooral bij complexe ontwerpen en patronen.

Het team van F. Ball, waaronder de technische experts van F. Ball Nederland, ziet er naar uit om bestaande en nieuwe klanten op stand 535 te ontmoeten en alle vragen over vloeren te beantwoorden. Darren Kenyon, sales director van F. Ball over de beurs: “Vloeren zijn een integraal onderdeel van ieder interieurontwerp. Waar beslissingen over vloerafwerkingen met zorg gemaakt zijn, is het belangrijk om ook installatieproducten te kiezen die het uiterlijk van de vloer optimaliseren. Voor de lange duur, maar ook wat betreft de eisen die tijdens de installatie aan producten gesteld worden. Onze recente productinnovaties zijn door vloerenprofessionals in Nederland goed ontvangen en binnen korte tijd zeer populair geworden. We zijn enthousiast over onze terugkeer op de Interieur Collectie Dagen om de producten aan een breder publiek te laten zien.”